Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kyllingecurry med kokos

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

Kyllingefars - Hakket kyllingOprindelsesland : Kina - Kinesisk - Kinesiske

Indsendt :

Kyllingecurry med kokos, billede 4 Kyllingecurry med kokos, billede 1 Kyllingecurry med kokos, billede 2 Kyllingecurry med kokos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
15 gram Kinesiske svampe, tørrede
600 gram Kyllingekød hakket 5%
2 tsk. Ingefær, frisk
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Kokosmælk, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.25 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Fiskesauce 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.75 dl. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
    1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
  Currypasta: 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
2 Koriander. blade. friske
1 stilk Citrongræs
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2 Grøn chilipeber
2 tsk. Gurkemeje, stødt
0.75 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Tilbehør: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Svampe lægges i en skål og dækkes med kogende vand. Trækker 20 minutter, eller til de er bløde. Afdryppes og hakkes fint.

Svampe, kyllingekød og ingefær røres sammen i en skål. Spiskefulde af farsen rulles til boller. Olie varmes i en tykbundet gryde; bollerne brunes for kraftig varme i 4 min, vendes ofte under stegningen. Tages op og afdryppes på køkkenrulle.

Skær løg i både og kom dem i gryden; svitses for jævn varme i 2 minutter, eller til de er let brunede.

Currypasta:
Blend koriander, citrongræs, hvidløg, citronskal, chilier, gurkemeje og ekstra vand i food processor, til der ikke er klumper.

Hæld currypasta i gryden til løgene. Svitses under omrøring i 2 min. Tilsæt kokosmælk, vand og fiskesauce. Bringes i kog under omrøring. Varmes dæmpes, tilsæt kødboller og kog retten i 20 minutter under låg, eller til saucen er jævnet.

Rør basilikum i.

Serveres med ris.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 87171 gange,
og udskrevet 1230 gange.


Energi:
KJ total 13123 (3124 kcal)
KJ pr. Pers. 3280 (781 kcal)
Vægt ialt 2896 gram
Vægt pr. Pers. 724 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 453 KJ (107 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 4.7 gram
Kulhydrat 11.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2013-10-12 18:50:32
Puha, jeg glæder til at vænnne mig til chili! :P Det er spicy men godt!

Per  -  2009-02-21 09:42:28
vi snød lidt og brugte 2 spsk. færdiglavet currypasta.