Mørbrad i flødesovs

Mørbrad i flødesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 store mørbrader
1 tsk.salt
0.5 tsk.friskkværnet peber
3-4 spsk.smør
2 dl.vand
1 dl.piskefløde
1 glastør sherry
 evt.salt
1-200 g.grønne druer
25-50 g.mandler
 
Opskrift:
Skær de afpudsede mørbrader i tykke skiver. Bank dem ud med en flad kødhammer og form dem, så de bliver runde. De smuttede mandler svitses i det godt brunede smør, tages op og de godt krydrede skiver steges på hver side i ca. 2 min. Til smørret tilsættes der nu vand og piskefløde, blandingen koges i et par minutter, den smages til med sherry og salt og hældes derefter over mørbraden. Der pyntes til sidst med mandler og druer.

Serveres med flûte, grøn salat og haricots verts





karakterer:
Opskriften er vist 51267 gange,
og udskrevet 889 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-31 14:35:03
Jeg har lavet denne lækre ret her i Kenya i de sidste 30 år. Vækker altid begejstring! Men efter jeg har brunet skiverne og taget dem op, hælder jeg fløde og sherry i (ca 3-4 del af hver) og lader det koge ind ca 30-40 min.Lægger så mørbraden tilbage for at blive varmet op. Men ellers også druer og ristede mandler og godt brød.

  -   2009-11-04 13:01:47
Hej, jeg synes ikke man skal banke mørbrad med kødhammer. da det let bliver tørt,, blot trykke det med håndfladen, els god og lækker opskrift, som man også kan lave med champignon ;-)