Indianerbøf

Indianerbøf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød
2 løg
2 gulerødder
50 g.smør
2 dl.vand eller bouillon
1 lille ds. Tomatpure, koncentreret
1-2 tsk.paprika
 salt
 peber
 
 Jævning:
2 spsk.hvedemel
4 spsk.vand
 
Opskrift:
Pil løgene og hak dem. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Smelt smørret i en gryde og svits de hakkede løg og gulerødderne heri et par min. under omrøring. Tilsæt det hakkede oksekød og rør omhyggeligt, til kødet gryner og har skiftet farve.

Hæld vand eller bouillon ved og tilsæt tomatpuré og krydderier. Læg et tætsluttet låg på og lad retten snurre ved svag varme i ca. 15 minutter. Ryst eller rør en jævning af mel og vand og rør den i gryden. Lad retten koge ca. 10 minutter yderligere ved svag varme, smag til med krydderierne og servér retten rygende varm.

Servér retten med kartoffelmos, pasta eller ris. 1-2 porrer skåret i tynde ringe eller 1/4 groftrevet selleri kan tilsættes retten samtidig med eller i stedet for gulerødderne. Bouillonen og tomatpureen kan erstattes af 1 ds. flåede tomater.

Tips:

Kan fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 20034 gange,
og udskrevet 644 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-08 19:13:38
god gammel opskrift fra 70erne. Børn elsker den. Top karakter herfa