Grøntsagsfond

Grøntsagsfond, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
1-2 spsk.olivenolie
3-4 grofthakkede kartofler
2 grofthakkede gulerødder
¼ knoldselleri i tern eller 2 stilke blegselleri
1-2 grofthakkede løg
1-2 porretoppe, hakkede
 evt. 1-2 fed hvidløg, finthakkede
4-5 kvistepersille
1-2 kvistetimian
1 laurbærblad
 
Opskrift:
Alle grøntsagerne og krydderurterne svitses blidt i olien i 6-7 minutter over svagt blus, de må ikke tage farve. Dækkes med vand, krydres en anelse med salt og peber, og simrer under låg i 1-1½ time. Suppen sies, koges kun lidt ind og krydres. Den kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet, hvis den afkøles hurtigt.

Tips:

En mørk grøntsagsfond kan laves omtrent på samme måde. Grøntsagerne skal svitses noget kraftigere, til de får farve, og suppen tilsættes til sidst en god kinesisk soya efter smag.





karakterer:
Opskriften er vist 27933 gange,
og udskrevet 270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu