Oksesteg med porter og rødbeder i ovn

Oksesteg med porter og rødbeder i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Oksesteg med porter og rødbeder i ovn, billede 4 Oksesteg med porter og rødbeder i ovn, billede 1 Oksesteg med porter og rødbeder i ovn, billede 2 Oksesteg med porter og rødbeder i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksebov
10 g.smør
1 spsk.olie
 
2 løg
100 g.knoldselleri
500 g.rødbeder
5 cm.kanelstang
5 nelliker
10 enebær
2 laurbærblade
1 fl.porter øl
 et par baner appelsinskræl - ikke det hvide da det smager bittert
 
 Sovs:
1-2 spsk.majsstivelse
 salt
 peber
 
1 duskhakket persille
 
Opskrift:
Kødet brunes i smør og olie på en pande, krydres med salt og peber og tages op.

Løgene skæres i tynde både, sellerien i tern. Begge dele brunes på panden. Rødbeden skrælles og skæres i grove stykker.

Grønsagerne lægges i ovnfast fad eller gryde med låg. Krydderier og appelsinskræl tilsættes. Kødet lægges oven på grønsagerne og det hele krydres med salt og peber. Øllet hældes ved og låget lægges på.
Lad retten blive mør i ovnen ved ca. 175 grader C. alm. ovn i 2½ til 3 timer.

En stor stegegryde kan også bruges, hvor retten står og simrer.

Mens kødet hviler, sigtes stegeskyen, spædes evt. med vand og jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand.

Kødet udskæres på tværs af kødfibrene og serveres med grønsager, stegesky samt kogte eller ovnstegte kartofler drysset med persille.





karakterer:
Opskriften er vist 42908 gange,
og udskrevet 1003 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv med lidt mindre porter og piskefløde i saucen. Det giver pote.

  -   2005-01-01 01:01:01
er meget "krads" i smagen

  -   2005-01-01 01:01:01
lidt for mange rødbeder