Sprængt kalvetunge med grønsager (Stegeso)

Sprængt kalvetunge med grønsager (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 sprængt kalvetunge
4 dl.vand
2 porrer
2 gulerødder
0.5 selleri
1 persillerod
1 suppevisk
2 spsk.hvedemel
40 g.smør eller margarine
 persille
 
Opskrift:
En sprængt tunge skal i almindelighed ikke vandes ud, men spørg slagteren om hvor salt den er, og om den bør udvandes. Skyl den sprængte tunge og læg den på siden i den gennemfugtede stegeso. Hæld vandet ved og kom suppevisken i. Kog tungen ved 200 grader i ca 1 time. Vend den og kom de småtskårne grønsager i. lad tungen mørne endnu ca. 1 time. Tag den op og flå den. Jævn saucen med en smørbolle af mel og fedtstof. Smag stuvningen til og kom meget hakket persille i. Skær tungen i skiver og kom den tilbage i grønsagsstuvningen. Der kan kommes ærter i, men de må kun koge med i ca. 5 minutter til sidst. Der kan serveres hvide kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 13288 gange,
og udskrevet 289 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-26 16:52:02
persille er ikke godt til en sådan ret .ærter er en smagssag . Men man skal bruge revet muskat til