Stegt ribensteg med rødløgskompot

Stegt ribensteg med rødløgskompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1-1.2 kg.ribbenssteg
1 spsk.groft salt
2 laurbærblade
8 kryddernelliker
 Evt.røde peberkorn
 
 Rødløgskompot:
3 rødløg
4 dl.rødvin
4 spsk.rødvinseddike
3 spsk.honning
1 stjerneanis
 
 Pynt:
 persille
 
Opskrift:
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Hvis slagteren har ridset stegen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok – især ikke i siderne. Kom groft salt, knækkede laurbærblade, nelliker og peberkorn ned mellem alle sværene. Læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1 ½ time, til kødet er gennemstegt. Tag stegen ud af ovnen. Skulle sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter uden at være dækket til. Kødet kan serveres varmt eller koldt.

Rødløgskompot:
Pil rødløgene og hak dem groft. Kom løgene i en gryde med rødvin, eddike, honning og stjerneanis og lad det koge ved middel varme - til de begynder at mørne, og lagen forsvinder ind til en næsten sirupsagtig konsistens. Det tager 30-40 minutter. Smag til med salt og peber og pynt med persille ved servering.

Server et groft rugbrød





karakterer:
Opskriften er vist 23446 gange,
og udskrevet 599 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-20 17:57:23
der står intet om sovsen, der er jo ikke ret meget at lave sovs af, har nogen en god ide ?