Bison steg med rødvin

Bison steg med rødvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Bisson - Bison

Ukendt oprindelseslandKilde : Dansk Bison Forening

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.Bison bov eller tykkam uden ben
3 dl.vand eller bouillon
4 bagekartofler
200 g.perleløg
250 g.svampe
 Olivenolie
 Salt
 peber
 
 Sauce:
2 dl.rødvin
1 dl.tomatpure
4 Peberkorn, sorte
 Stegesky fra retten
 Maizena til at jævne saucen
 
Opskrift:
Kød og tilbehør:
Kødet brunes på alle sider, tilsæt vandet. Steg kødet i en gryde under låg. Anvendt et stege-termometer. Stegen er færdig, når temperaturen viser 58 grader i midten af kødet.

Tildæk stegen på et fad og lad den hvile i 10-15 minutter.

Inden stegningen begynder skrælles kartoflerne og skæres i store stykker. Svampe og perleløg renses. Når stegning af kødet er i gang brunes det hele godt på en pande.

Læg herefter de brunede kartofler, perleløg og svampe ned til kødet i gryden og steg dem med i ca. 20 minutter.

Sauce:
Kog rødvinen op med tomatpuré og peberkorn.

Tilsæt stegesky fra gryden og lad det koge godt igennem. Jævn eventuelt med Maizena. Smag til med salt, peber og måske lidt sukker.

Anret kødet i skiver med garnituren.





karakterer:
Opskriften er vist 27018 gange,
og udskrevet 588 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-05 09:27:29
Opskriften lyder lækker, MEN hvor ville det være rart med en ca. stegetid. Taler vi om 1-1½-2 timer? Især når kartofler etc skal stege med i 20 min.!