Past¡tio (græsk makaronigratin)

Past¡tio (græsk makaronigratin), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.makaroni
1 løg
5 spsk.smør
600 g.hakket oksekød
3 tomater
2 spsk.friskhakket persille
 Salt
 friskkværnet peber
1 knsp.kanel, stødt
1 koptør hvidvin
3 koppermælk
4 spsk.hvedemel
1 nipMuskatnød, friskrevet
3 æg
0.5 kopreven kefalotiriost
 
Opskrift:
Makaronien koges 15 minutter i spilkogende saltet vand og drypper af. Løgene pilles og hakkes. 2 spsk smør smeltes på en pande, og løget svitses gennemsigtigt. Kødet tilsættes og steges under omrøring, til det bliver gråt. Tomaterne skylles, ridses i kryds, lægges i kogende vand et øjeblik og flås. Det grønne stilkfæste udstikkes, og tomaterne skæres i både og presses gennem en sigte. Tomatmosen røres i kødet. Persillen tilsættes, og alt krydres med salt, peber og kanel. Vinen hældes ved, og kødsaucen koges sagte og uden låg i 15 minutter under jævnlig omrøring. Imens varmes mælken uden at komme i kog. Resten af smørret smeltes i en gryde, melet sigtes i og får lov at tage lidt farve under omrøring. Mælken tilsættes langsomt og under omrøring. Saucen krydres med salt, peber og muskat og skal derefter koge sagte i 5-10 minutter. Derved mister den sin melede smag og bliver tykkere. Saucen tages af blusset. 2 æg piskes sammen og vendes i saucen. Ovnen forvarmes til 200g. Halvdelen af makaronien hældes i et smurt ovnfast fad og drysses med halvdelen af osten. Det sidste æg piskes sammen og røres i kødsaucen, som hældes over makaronien i fadet. Resten af makaronien fordeles over. Resten af osten røres i mælkesaucen, som hældes over gratinen. Gratinen bages gylden i 35-45 minutter på næstnederste ovnribbe. Gratinen serveres varm med en salat til.

Tips:

I stedet for kefalotiriost kan anvendes parmesan.





karakterer:
Opskriften er vist 11409 gange,
og udskrevet 391 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-05-30 18:03:13
Man kan eventuelt hælde lidt rasp ud over til sidst! Det giver en lidt knasende smag.

  -   2008-02-11 23:36:23
Der bør bruges Græske makaronia N.3 - italienske og andet kan bruges men de tager ikke så godt imod snagen , især da der bruges kefalotiri i retten .lækkert !

  -   2007-07-01 11:26:28
Direkte afskrift fra bogen "Græsk køkken" fra Lademanns nye kogebøger.