Grillspyd med jordnøddesovs

Grillspyd med jordnøddesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Grillspyd - Grillspid

Hovedingrediens : Svinekød - Flæskesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.skært svinekød. (gerne nakkefilet)
0.5 kopkokosmælk /olie (gathi)
1 spsk.god karry
5 fedhvidløg
1 tsk.groft salt
1 tsk.groftkværnet sort peber
10 bambusspyd
 
 Jordnøddesovs:
100 g.afskallede jordnødder (uden salt!)
2 spsk.stærk chilipasta
1 kopkokosmælk
1 tsk.sukker
1 spsk.fishsauce
 
Opskrift:
Skær svinekøddet i strimler på ca. 1 cm x 5 cm. Bland køddet med kokosmælk, karry, hvidløg, salt og peber. Lad det ligge og trække i ca. 2 timer. Stik kødstykkerne på bambusspydene. Tænd op i grillen. Jordnøddesovs: Tørrist jordnødderne indtil de er hårde og let gyldne. Knus dem i en morter. Tilberedning: Når grillkullene er glødende lægges spydene på risten. De griller i ca 5 minutter på hver side. Jornøddesovs: Varm en gryde op og tilsæt chilipastaen. Tilsæt fiskesovs, kokosmælk og de knuste jordnødder. Rør godt rundt i gryden. Smag sovsen til med sukker. Lad det hele koge godt igennem indtil sovsen antager en tyk konsistens.

Tips:

Grillspydene kan laves og fryses ned. Man kan sagtens fryse kødet ned når det er sat på spyd. Tilbehør er foruden jordnøddesovsen Thailandsk agurkesalat, som serveres iskold.





karakterer:
Opskriften er vist 11493 gange,
og udskrevet 235 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu