Mørbradgryde i stegeso

Mørbradgryde i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mørbradgryde i stegeso, billede 4 Mørbradgryde i stegeso, billede 1 Mørbradgryde i stegeso, billede 2 Mørbradgryde i stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Paprika
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
20 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
150 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
Opskrift:
Skær sener og fedt af mørbraden. Skær den i 2-3 cm. stykker. Tryk dem let med hånden og brun dem på en pande i fedtstof. Krydr dem med salt, peber og paprika. Læg mørbradstykkerne i stegesoen.

Rist de pillede løg i det overskydende fedtstof fra bøfferne og læg dem ved sammen med de flåede tomater, pølser og peberfrugt skåret i strimler.

Rør fløden med sennep og hæld den over. Steges i ca. 30 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.

Serveres med kartoffelmos.





Beskrivelse:

Mørbradgryde i stegeso - saftigt og smagfuldt kød

Står lørdagsretten på mørbradgryde, kan du med fordel anvende en stegeso til at gøre kødet ekstra saftigt og smagfuldt. Når en mørbradgryde i stegeso langtidssteges, bliver kødet særdeles mørt, da det varmes langsomt op, mens det ligger i sin egen væde og gennemfugtes. Samtidig sikrer du, at alle vigtige vitaminer og mineraler bliver i gryden, da stegesoen holder på fugten og væden. Man kan på sin vis sammenligne stegesoen med en stegepose - formålet er lidt det samme, men stegesoen er langt mere bæredygtig, da den holder i årevis, såfremt man passer på den.

Hvad er en stegeso?

En stegeso, også kaldet en römertopf, er et ovnfast fad med låg, som enten er lavet af ler eller glas. Den klassiske stegeso er lavet af ler og kan rumme omkring fire liter. Inden den tages i brug er det vigtigt at mætte den i koldt vand, da den ikke må smøres ind i fedtstof, som man gør ved andre fade. Samtidig er det fugtige lertøj med til at give ekstra saft til kødet og sørge for, at maden ikke brænder sig fast i fadet. Ovnen skal desuden være kold inden stegesoen puttes ind - herefter tændes ovnen på den ønskede temperatur, mens retten passer sig selv.

Du finder min opskrift på klassisk mørbradgryde her.

karakterer:
Opskriften er vist 196258 gange,
og udskrevet 5147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9610 (2288 kcal)
KJ pr. Pers. 2402 (572 kcal)
Vægt ialt 1970 gram
Vægt pr. Pers. 492 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 487 KJ (116 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-06 17:32:34
Superlækkert! Lavede denne igår og var bare super godt!

  -   2016-10-19 19:42:44
Kunne ikke finde paa at stege et fint og sikkert det bedste koed fra svinet i mere end 5 min. pr side. Derfor finder franskmaendene svinekoed haardt, de steger det simpelthen for laenge. Det SKAL vaere rosa indeni!!!! ELLER langtidssteges, hvilket jeg ikke ville goere med moerbrad. Bare min mening.

  -   2014-12-09 16:39:09
Bruger i andre Dijon eller sød fransk sennep?

  -   2013-11-27 08:07:21
Lige en lille bemærkning så er det alt så ikke 20 skalotteløg der skal i men 20 perleløg. Velbekomme.

  -   2011-10-11 19:04:25
vend kød i mel inden stegning gir en fyldig sovs, og måske brug hakkede tomater i stedet

  -   2010-10-29 21:20:15
Hmm.. den ser god ud, den opskrift.. vil dog foretrække at bruge SKAlotteløg, frem for chalotteløg ;)

  -   2010-10-21 14:47:39
Kan også laves med kylling som bare lige vendes på panden inden det kommer i stegesoen

  -   2007-06-01 12:01:52
Der virker ikke som meget væde når fadet sættes i ovnen, men der blev faktisk aligevel så meget væde at man måske skal overveje at blande en spsk. mel i fløden.

  -   2007-02-09 10:40:28
Den er RIGTIG god, men trist at der skal gøres så meget ved tingene inden det ryger i stegesoen. Meningen med en römertopf er jo at det skal være NEMT

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan også lave denne i fad i ovn, eller i en stor pande. Vi plejer at vende kødet i krøderiblandingen med mel.