Flan Parisien

Flan Parisien, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
150 g.smør
3 dl.hvedemel
1 spsk.sukker
1 æg
 
 Fyld:
4 syrlige æbler
2 spsk.smør
2 spsk.sukker
0.5 dl.abrikosmarmelade
1 spsk.calvados
 
Opskrift:
Del fedtstof i stykker og kom det i en køkkenmaskine. Tilsæt hvedemel, sukker og æg og kør det hele til en smidig dej. Tag dejen op og lad den lige koldt i ½-1 time.

Rul dejen ud på et melet bord til en rund plade, ca 30 cm i diameter. Læg den på en usmurt plade eller en plade med bagepapir. Prik den med en gaffel.

Skræl æblerne, del dem og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skiver og læg dem i et pænt mønster på hele kagebunden. Smelt fedtstoffet, pensl det over æblerne og drys med sukker.

Bag kagen ved 225 grader på nederste rille i ca 20 min til æblerne er møre og bunden er bagt. Varm abrikosmarmelade og calvados. Pensl marmeladen over den varme kage og server den lun.





karakterer:
Opskriften er vist 11565 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu