Krydderibrød

Krydderibrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
10 dl.hvidtøl
100 g.gær
150 g.smør margarine eller ukrydret svinefedt
2-3 dl.mørk sirup
3 tsk.salt
1 spsk.stødt ingefær
1 tsk.nellike
6 kogte og hakkede pomeransskaller
5 dl.rosiner
30 dl.rugsigtemel
5 dl.hvedemel
2 spsk.smør eller margarine til pensling
 
Opskrift:
Hæld en ½ l. hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst. Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen. Lad det blive fingervarmt. Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal, rosiner og rugsigtemel. Arbejd dejen godt i 5 minutter og lad den hæve under et klæde i 30-40 minutter, eller til dobbelt størrelse. Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt. Dejen skal være fast og kunne holde formen. Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød. Læg dem på tværs i en smurt bradepande. Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra hinanden, når de er færdige. Lad dem hæve lunt i ca. 1 time under klæde. Bag ved 175 grader i ca 45 minutter. Afkøles på en rist under klæde.





karakterer:
Opskriften er vist 9045 gange,
og udskrevet 125 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu