Niels-emils tyttebærbrød

Niels-emils tyttebærbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Bær - Tyttebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4 dl.lunkent vand
1 dl.knust hvede
1 dl.knust rug
3 tsk.salt
3 tsk.kommen
2.5 dl.tyttebærsyltetøj ikke for sødt
1.5 dl.rosiner
1 dl.hørfrø
1 dl.hvedeklid
2 pk.tørgær
18 dl.hvedemel
5 dl.koldt vand
 
Opskrift:
Bland lunkent vand, knust hvede, knust rug, salt, kommen, tytebærsyltetøj, rosiner, hørfrø og hvedeklid i en skål. Dæk med et klæde og lad det stå natten over. Bland tørgæren med hvedemelet. Varm vandet til 50 grader og hæld det under omrøring i melblandingen. Tilsæt dejen fra den første dag og bland det godt. Du behøver ikke ælte dejen. Form 3 smalle længder af dejen, læg dem på bagepapir på en plade og lad dem hæve i ovnen ved 50 grader i ca 15 minutter. Bag brødene ved 225 grader i ca. 30 minutter og lad dem køle på en rist uden dække.

Tips:

1 pakke tørgær svarer til 1 pakke fersk gær. Tørgær kræver væske med højere varme, ca. 50 grader. Du kan ikke anvende tørgær i kold dejvæske.





karakterer:
Opskriften er vist 11671 gange,
og udskrevet 133 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-01 19:22:06
Den ser super ud!