Rungstedkage

Rungstedkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 kage

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
2 æg
50 g.gær
300 g.hvedemel
200 g.smør
1 spsk.sukker
0.25 tsk.salt
 
 Fyld:
75 g.smør
1 spsk.sukker
1 spsk.havregryn
0.5 tsk.vanillesukker
 
 Glasur:
50 g.flormelis
1-1.5 tsk.rom el. citronsaft
 
Opskrift:
Æggene piskes let sammen, gæren smuldres i og står til den er opløst.

Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Bland sukker og salt i og tilsæt æg/gærblandingen. Rør dejen glat og smidig og del den.

Rul halvdelen ud på melet bord og læg den i en smurt springform.


Rør fyldet sammen og fordel det på.

Rul resten af dejen ud og skær den i 2 cm brede strimler. Læg dem på som fletværk og rundt i kanten. Pres dejen godt til. Hæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.

Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca 25 min.

Afsvales i formen.
Rør glasur og fordel den på den afkølede kage.





karakterer:
Opskriften er vist 21871 gange,
og udskrevet 560 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-10-25 14:28:30
Næsten som min salig mor lavede den, dog med noget mere fyld (100 gr smør til 100 gr. sukker og en teskefuld vaniljesukker). Og jeg elskede den. Hun brugte dog sammenpisket æg/æggestrygelse og dryssede groft sukker ovenpå i stedet for glasur. Det betyder, at man kan fryse kagen og varme den i ovnen igen uden problemer. Kan også med samme opskrift bages som to stænger, hvor dejen foldes næsten ind over fyldes som kringle. Det fik vi ofte.

  -   2013-03-12 10:05:53
Mit resultat var en noget tør rungstedkagen. Måske skal man blot bruge 1 æg eller tilføje vand eller mælk til dejen eller? Brugte dobbelt portion til glasuren.