H.C. Andersen kage

H.C. Andersen kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
kage 1 kage
KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
H.C. Andersen kage, billede 4 H.C. Andersen kage, billede 1 H.C. Andersen kage, billede 2 H.C. Andersen kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Gær, frisk
   
  Fyld - Remonce:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
lidt Kardemomme, stødt
   
  Pynt:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Gæren røres ud i den kolde mælk, mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket ca. 1 time.

1/3 del af dejen formes til en kugle, og resten deles i 4 lige store stykker, som hver formes til kugler.
Den store kugle rulles ud til et firkantet stykke lidt mindre end bradepanden 30x40 cm.

Strø lidt mel på bordet, når de skal forme og rulle dejen, tril dejen omkring kagerullen, når de skal flytte den, så den er let at anbringe i bradepanden.

Det rullede dejstykke anbringes i den smurte bradepande og trækkes, således at det når et par cm op af siderne. 1/3 del af remoncen smøres jævnt ud over dejstykket.

Hver af de resterede 4 dejkugler rulles ud til stykker på 12*40 cm. Resten af remoncen fordeles på de 4 stykker og smøres ud. Hvert stykke rulles sammen fra den brede side til en pølse og anbringes med passende afstand i bradepanden.

Med en saks klippes snit med ca 3 cm mellemrum i hver af disse pølser, og disse snit skubbes skiftevis til højre og venstre, således at bunden dækkes.

Hæves til dobbelt størrelse et lunt sted, tildækket ca. 30 minutter.

Stryges med smeltet smør, og drysses med sukker og bages på ovnens midterste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 25 min.

Tips:

788





karakterer:
Opskriften er vist 42966 gange,
og udskrevet 784 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 30268 (7206 kcal)
KJ pr. kage 30268 (7206 kcal)
Vægt ialt 1765 gram
Vægt pr. kage 1765 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1714 KJ (408 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 24.8 gram
Kulhydrat 42.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-19 22:39:45
Den er himmelsk, pølserne har jeg foruden remoncen lagt rabarber kompot ned kanel, en med æblemos, en med marcipan og chokolade, en med rosiner og appelsin eller citron skal mums den holder ikke til 15 glade mennesker til familiedag😇😇😇😇 englene synger

  -   2013-03-15 15:21:11
Jeg har bagt denne kage mange gange, helt tilbage fra 1980 og den var altid populær, havde bare mistet opskriften, derfor søgte jeg på alletiders kogebog.

  -   2012-08-31 15:44:25
Skøn skøn kage. Smager lidt ligesom wienerbrød. Mælken kan sagtens udskiftes med havre-/risdrik og smørret med mælkefri flydende becel. Min datter har mælkeallergi og hun ÆÆÆLSKER denne kage!

  -   2010-04-09 16:58:29
Virkelig helt fantastisk kage! Den er dog bedste, når den har været frosset ned!

  -   2008-05-20 15:39:23
Den er rigtig god!, men det kan godt komme for meget remonce i synes jeg :)

  -   2005-01-01 01:01:01
en eventyrlig dejlig kage, smager som en bid af himlen. Skyerne sætter sig dog lige præcis, der, hvor de ikke skal :o)

  -   2005-01-01 01:01:01
opskriften er at finde på en gammel opskrift udgivet af amo og gluten