Rababerkager

Rababerkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rababerkager, billede 4 Rababerkager, billede 1 Rababerkager, billede 2 Rababerkager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
90 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Fyld:
300 gram Rabarber, renset vægt
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Tilbehør:
Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Ingefær, syltet i sukkerlage 1 tsk. vejer ca. 5 gram.
1 spsk. vejer ca. 20 gram.
1 dl. vejer ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Fór fire kokotter (små individuelle bageforme, red.) med bagepapir:
Klip fire cirkler og læg dem i bunden og klip fire aflange stykker, der lægges indvendigt i kokotterne, så de forhøjes et par cm.

Rør smør og sukker luftigt og tilsæt ægget. Bland mel med bagepulver og salt og rør det i dejen sammen med de hakkede mandler. Fordel den i bunden af de fire kokotter.

Rens rabarberne og snit dem meget fint. Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og mos den i sukkeret. Pisk æggehviderne helt stive og vend vaniljesukkeret i. Tilsæt rabarberstykkerne og fyld det i kokotterne.

Sæt dem i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Lad dem hvile 10 minutter i kokotterne, før de forsigtig vippes ud. Træk bagepapiret af og anret kagerne på desserttallerkner med flødeskum og evt. lidt finthakket, syltet ingefær.





karakterer:
Opskriften er vist 58999 gange,
og udskrevet 651 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (152 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7803 (1857 kcal)
KJ pr. Pers. 1950 (464 kcal)
Vægt ialt 797 gram
Vægt pr. Pers. 199 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 978 KJ (232 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 35.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-05-09 19:04:42
Den smager godt - jeg synes dog, der er noget galt med forholdet mellem ingredienserne. Der bliver for meget bund i forhold til fyld, og så synes jeg ikke der er nok æggeskum til den store mængde frugt. Derudover er den lækker og værdig til både kaffen og som dessert: karakteren 8 herfra :)

  -   2011-05-18 12:11:05
Bagepapiret er nemmere at arbejde med hvis man fugter det med en våd karkklud. Men selv med bagepapir er de svære at få ud af formen, så jeg ville nok droppe bagepapiret og servere dem i skålen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en rigtig LÆKKER dessert, også god med vanilie is