Bulgogi

Bulgogi, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad

Oprindelsesland : Korea

KoreaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kalvemørbrad
 dl.lys soya
½ dl.mørk soya
 dl.vand
3 spsk.fint hakkede forårsløg
3 tsk.knuste hvidløg
2 tsk.meget finthakkede eller revet ingefær
0.5 tsk.sorte peber
1 spsk.sukker
2 spsk.sesamfrø – ristet og malet/pulveriseret
1 spsk.sesam olie
 
Opskrift:
Skær kødet i tynde strimler (her menes super TYNDE skiver, du får bedste resultat hvis du skær dem på pålægsmaskine mens kødet er frossen).

Bland resten i en skål af glas eller rustfrit stål og vend kødet godt i marinaden. Lad det stå i køleskabet mindst 3 timer. (gerne 1 døgn).

Opvarm bordgrillen og beskyt bordpladen med asbestmåtte eller andet varmeskjold.

Ved hver gæst, anbringer værten/værtinden en portion kød på grillen og steger i korte tid på begge sider. Dyp kødet i sovsen og spises. Brug spisepinde eller fondue gafler.

Tips:

En Bulgogi er en slags omvendt wok, med en ler krukke under, her lægges grill kul, og kødet steges/grilles på den omvendte wok, disse kommer fra Korea, og forhandles i Shop Asia.

Lys soya kan måske købes i asiatiske forretninger herhjemme





karakterer:
Opskriften er vist 40039 gange,
og udskrevet 513 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-09-06 00:10:39
Jeg plejer at lave marinaden med en lille skål sesam olie mørk en lille skål koreansk soya sauce så blender jeg 1 løg sammen med 1 hvidløg og en skefuld ingefær og hvis jeg kan få det bruger jeg en asiatisk pærer den er rund og på størrelse med en stor appelsin men den er svær at finde så en god gul saftig pærer kan også bruges faktisk kan honning melon bruges også så tilføjer jeg en lille skål risvin eddike og 1 spsk sukker og lidt akacie honning eller fruktose sirup Jeg hælder det hele i en stor skål og smager til med sort peper og ristede sesamfrø kød bruger jeg en roastbeef den er god og fedtfattig jeg fryser den 1 til 2 timer og skær den på pålægsmaskine den kan gøres med kniv men det kræver en meget skarp kniv og og det kræver tålmodighed så snitter jeg et løg til ringe og groft snitter et par forårsløg Jeg ligger kødet i et fad og hælder en sove skefuld over og topper med løgringe og forårsløg og sådan bliver jeg ved til jeg ikke har mere kød og marinade tilsidst presser jeg det lige forsigtigt ned og sætte det på køl 1-2 timer

  -   2012-03-26 17:06:24
Hey check Maangchi.com ud, her finder jeg inspiration til mine koreanske hovedretter.

  -   2012-01-28 11:27:22
der er mange forskellige måder at lave det på, alt efter hvor i korea man kommer fra. bulgogi laves også forskellig alt efter hvad kød man bruger. denne opskrift med so-gogi (okse-kød) bliver i det sydlige af korea ikke brugt med ingefær. Der bruges også alt for meget soya, den bliver for salt. Brug derimod mere sesam olie. Sesam frø skylles grundigt i en si, og ristes derefter i en tykbundet gryde uden nogen former for olier under konstant omrøring til den bliver let gylden. Dette er meget vigtigt da frøene får en hel anden smag (det giver verdens bedste duft siger min mand)

  -   2011-03-11 11:40:37
Jeg vil råde alle, der gerne vil lave koreanske retter, find dem hellere andre steder end her, og helst dem på engelsk, de er mere præcise og som de andre siger så skal der hverken ingefær eller sukker i Jeg har engang fået opskriften af min veninde fra korea, kan prøve at finde den, oversætte den og så uploade den her hvis man kan :)

  -   2008-07-22 11:44:36
Jeg mener at en rigtig traditionel Bulgogi indeholder Sake (risvin) eller riseddike i marinaden.

  -   2008-06-17 14:06:40
Fået en opskrift af min koreanske lærer, men den er på engelsk. Opskriften kommer fra en bog som hedder "old Wives Recipes"... Selv været i Korea nogle gange, og smager præcis som den de laver der ovre.

  -   2007-06-11 18:03:01
Efter at have arbejdet i Korea, og spist retten på Koreansk, kan jeg anbefale et stykke Okse tyndsteg skåret i tynde strimler, og stegt sammen med et stykke talg og lidt rødvin, men ikke ingefær i retten. Ellers er opskriften ok.

  -   2007-06-06 16:16:26
Der findes mange forskellige opskrifter. Nogle bruger æblemos i stedet for sukker. Men vil ogå mene, at der ikke skal ingefær i.

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv med mere sukker, så er den koreanske der næsten :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Er der nogle som kan komme med den rigtige opskrift på Bulgogi?

  -   2005-01-01 01:01:01
oprskriften lyder lækker - men det er heller ikke sådan jeg oplevede retten, da jeg var i Korea

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv med gule ærter...

  -   2005-01-01 01:01:01
jamen det' guf! ingefæren er bare kanon! dobbelt op af det, så er den i vinkel.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er bare kanon laekkert .. .!!!!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Korrekt...der skal ikke ingefær i Bul-gogi´en - det er i Kimchi dette anvendes. Desuden er jeg ganske sikkerpå, at Michelle har ret..opskriften ovenfor ser ikke ud til at være den korrekte...laver det selv andereldes i hvert fald

  -   2005-01-01 01:01:01
ingefæren giver en helt forkert smag og bør udelades hvis det skal være rigtig bulkugi... eller passer resten nogenlunde

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg er en pige der er fra korea og har været der 2 gange og det er ikke den rigtig opskrift som den de laver i korea

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at komme køddet i en salatblad sammen med kin chi og bab (Ris), det smager fantastisk!!!