Honningkage med hvid chokoladeparfait

Honningkage med hvid chokoladeparfait, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Kompot

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
12 skiver honningkage, 2 mm tyk, fx. 3 x 6 cm lang/bred
3 dl.rabarberkompot
 
 Parfait:
5 dl.piskefløde
6 æggeblommer
75 g.flormelis
150 g.hvid chokolade
 
 Rabarberkompot:
500 g.rabarber
150 g.rørsukker
0.5 citron saft heraf
0.5 appelsion saft heraf
0.5 dl.vand
 
Opskrift:
Til den hvide chokoladeparfait piskes æggeblommerne meget luftige med flormelisset. Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Pisk fløden, men ikke for stiv. Rør chokoladen i æggeblommemassen, rør derefter lidt af flødeskummet i og vend resten af flødeskummet forsigtigt i. Sæt isen i fryseren 3-4 timer. Stil den i køleskabet 30 minutter før servering.

Rabarber kompot :
Skær rabarberne i mindre stykker og bring dem i kog med de øvrige ingredienser. Lad det simre 30-35 minutter, til en "tæt" kompot. Blend eventuelt for at opnå en mere homogen masse.

Tør honningkageskiverne i ovnen ved 140 grader. Lad dem blive kolde og læg dem derefter sammen to og to med skiver eller kugler af isen og rabarberkompot.





karakterer:
Opskriften er vist 14390 gange,
og udskrevet 251 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu