Norsk fuldkornsbrød

Norsk fuldkornsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.margarine
6 dl.letmælk
75 g.gær
1 dl.sirup
1 spsk.salt
200 g.fuldkornshvedemel
500 g.sigtebrødsmel
400 g.hvedemel
 
Opskrift:
Margarinen smeltes, mælken tilsættes, gøren udrøres heri. Sirup, salt og mel tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. ¾ time.

Dejen slås ned og formes til 2 brød, som lægges i smurte forme. Efterhæver ca 30 minutter.

Bagetid ca ¾ time ved 175 grader.

Tips:

Norsk fuldkornsbrød er lidt sødt, men har en god brødsmag. Pga. sukkerindholdet er bagetemperaturen 175 grader for at skorpen ikke skal blive for mørk.





karakterer:
Opskriften er vist 12570 gange,
og udskrevet 210 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-05-03 18:49:30
Smager godt. Næste gang vil jeg nok smide nogle solsikkekerner i dejen. Jeg brugte molasses sirup istedet for almindelig sirup og penslet brødet med æg.

  -   2005-01-01 01:01:01
ik så god som den lyder