Oksetyndstegsfilet og grøntsagsfad med salvie

Oksetyndstegsfilet og grøntsagsfad med salvie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Oksetyndstegsfilet og grøntsagsfad med salvie, billede 4 Oksetyndstegsfilet og grøntsagsfad med salvie, billede 1 Oksetyndstegsfilet og grøntsagsfad med salvie, billede 2 Oksetyndstegsfilet og grøntsagsfad med salvie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Grøntsagsfad:
500 g.kartofler
1 storaubergine
500 g.tomater
4 løg
3 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
 salt
 peber
3 tsk.tørret salvie
 
 Flødeostcreme:
250 g.flødeost
3 æg
 Muskatnød, friskrevet
 
1 kg.oksetyndstegsfilet
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
1 lillehvedebrød
 
Opskrift:
Grønsagsfad med salvie og flødeostcreme:
Auberginen skæres i tynde skiver på 2 mm, skiverne lægges på bageplader på et stykke bagepapir og ristes gyldne under grillen i ovnen i ca. 5 minutter (evt. af flere omgange). Kartoflerne skrælles og skæres også i tynde skiver på 2 mm. Tomaterne skæres ligeledes i skiver på samme tykkelse. Løgene pilles og skæres i ringe, som svitses i olie sammen med pillet og hakket hvidløg.

Et ildfast fad i passende størrelse pensles med olie. I bunden lægges et lag løg, så et lag kartoffelskiver, så et lag tomatskiver, et lag aubergineskiver osv. Hvert lag krydres med salt, peber og hakket salvie. Fadet afsluttes med et lag aubergineskiver, så det lukkes tæt.

Flødeostcreme:
Flødeosten røres med æggeblommer, revet muskat, salt og peber. Æggehviderne piskes stive og vendes i.

Flødeostemasen smøres i et jævnt lag oven på det øverste lag auberginer i det ildfaste fad. Fadet sættes i ovnen (sammen med stegen) i ca 1 time ved 200 grader C alm. ovn til grøntsagerne er møre og flødeostcremen lysebrun.
Se billeder af grøntsagsfadet her

Klargør stegen. Brun den på en pande i smør og olie på alle sider og krydr med salt og peber. Sæt den så i et lille ovnfast fad og stil fadet i ovnen ved 200 grader C alm. ovn. Sæt et stegetermometer fra siden ind i midten af oksetyndstegen. Centrumstemperaturen skal være 55-60 grader for rosastegt kød, 60-65 grader for svagt rosa og 65-68 for gennemstegt. Det tager 30-45 minutter.

Lad stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene.
Stegefedtet kasseres.

Skær oksetyndstegsfileten i skiver og server den sammen med grøntsagsfadet og giv brød til.

Tips:

Klargøring af oksetyndstegsfilet:
Rens undersiden af oksetyndstegsfileten for småsener. På siden af fileten kan side lidt ukorrent kød som skæres af. Fedtkanten løftes næsten af, den må ikke løftes helt af. Dette gøres uden kniv. Nu er senen blevet synlig og denne skæres af med en skarp kniv. Fedtkanten lægges tilbage og ridses med en skarp kniv.

Se billeder af klargøring her





karakterer:
Opskriften er vist 65081 gange,
og udskrevet 2213 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu