Kødboller i thaikarry med cashewnødder

Kødboller i thaikarry med cashewnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Kødboller i thaikarry med cashewnødder, billede 4 Kødboller i thaikarry med cashewnødder, billede 1 Kødboller i thaikarry med cashewnødder, billede 2 Kødboller i thaikarry med cashewnødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket svinekød eller kalkunkød
1-2 tsk.karrypasta
1 ds.kokosmælk
2 tørrede limeblade
1-2 rødløg
50 g.cashewnødder eller peanuts
100 g.sukkerærter
 fishsauce
 sukker
 evt. frisk mynte
 
 Tilbehør
 Kogte jasminris
 
Opskrift:
Form kødet til små kødboller ca. 32 stykker, brun dem grundigt i lidt olie på en pande, og læg dem til side.

Rist karrypastaen i lidt af kokosmælken, til det begynder at dufte. Tilsæt kødboller, resten af kokosmælken, limeblade, rødløg i både samt cashewnødder, og lad det simre i 6 minutter.

Kom sukkerærterne ved, kog endnu 1 minut og smag til med fishsauce og en anelse sukker.

Drys evt. med friske mynteblade og server med ris.





karakterer:
Opskriften er vist 54763 gange,
og udskrevet 1342 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-05-01 07:34:45
Rigtigt laekkert,den er vaerd at proeve,jeg kom en lille smule mere karrypasta i ,brugte den groenne karrypasta ,super ret :)

  -   2011-07-11 20:41:09
Det lyder rigtig godt. Det kommer i min bruger kogebog til en senere lejlighed

  -   2007-10-11 20:10:34
Smagte godt, men svinekød var ikke det optimale valg. Vi tror at fjerkræ eller rejer ville have virket bedre. Ville også være god som vegetarret.