Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kylling med ingefær, chili og hvidløg

Antal: 6 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

Diverse kyllingOprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Indsendt af : Orbit

Indsendt :

Kylling med ingefær, chili og hvidløg, billede 4 Kylling med ingefær, chili og hvidløg, billede 1 Kylling med ingefær, chili og hvidløg, billede 2 Kylling med ingefær, chili og hvidløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.udbenet kyllingekød
4 fedhvidløg
100 g.frisk ingefær
8-16 heletørrede chili (efter smag)
1/2 tsk.spidskommen
1 tsk.gurkemeje
1 løg
1 ds.majs
1 ds.bambusskud i strimler
1 ds.vandkastanjer
7.5 dl.vand
2 suppeterninger m/hønsebouillon
1/2 dl.olie
1-2 spsk.thai - fiskesauce
 salt
1/2 spsk.sukker
 


Opskrift:

Kyllingekødet skæres i mindre stykker Løg og hvidløg hakkes halvgroft Den tørrede chili hakkes fint, eller brug en persillehakker, virker glimrende:) Den friske ingefær rives på rivejernets grove riller, massen samles op i hånden (en god håndfuld) og presses for den værste saft, evt. skylles en gang i koldt vand og presses igen, det fjerner den bitre smag.

Kylling, løg og hvidløg svitses i 1 min., derefter tilsættes chili, ingefær og spidskommen; der svitses yderligere 1 min. Tilsæt nu vand og bambusskud, majs, vandkastanier, gurkemeje, bouillonterninger, sukker og fiskesauce. Lad det hele småkoge i 40 min. Tilsæt salt efter smag, men gør retten lidt mere salt end normalt.

Servér med jasminris; drik evt. mælk til, det tager spidsen af chilien når man bliver svedt:)



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (54 stemmer)

Opskriften er vist 98939 gange,
og udskrevet 2114 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Gerda  -  2017-01-28 17:07:47
Rigtig god ret😀

Orbit  -  2015-09-03 11:45:55
For nogen er kun lidt chili da rigeligt, men ideén med retten er at den faktisk skal være hot som lavet i Thailand, og der er mange som har vænnet sig til større styrke og sagtens kan smage alle nuancer i retten uden problemer... Men man kan da fordanske den hvis man vil :-P

  -  2015-08-01 12:34:25
1-2 chili havde været rigeligt !!

Mumsa  -  2013-09-15 16:36:38
Så er der dømt gudemad, f*** det er godt med al den ingefær

ditteFeen  -  2010-06-08 19:34:56
det smagte fabelagtigt!! jeg kom ikke helt så meget ingefær i som opskriften anviste...men det er vel en smagssag...heller ikke helt så meget chili da jeg har børn med danske smagsløg...og en halv dåse kokosmælk i...så var den mega-mums og godkendt af både skeptisk kæreste og barn :)

philip  -  2008-08-18 17:42:10
den er fantastisk

Orbit  -  2007-09-27 19:12:03
Jeg har peppet retten op med 150g bacontern som ristes med løg og hvidløg først, desuden giver en lille dåse kokosmælk, det topper retten totalt af:)

HS  -  2007-07-28 18:54:19
Det er bare et genialt concept med al den ingefær

  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan næppe putte for meget ingefær i...