Sheppards pie

Sheppards pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Madpie

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.kartofler
2 æg
 salt
 peber
 
 Fyld:
2 løg
2 gulerødder
20 g.margarine
500 g.fårefars
1 spsk.karry
0.5 dl.vand
2 spsk.konc. tomatpure
 salt
 peber
2 spsk.rasp
20 g.smør eller margarine
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og koges møre i usaltet vand. Vandet hældes fra og kartoflerne piskes til mos med æggene. Mosen smages til med salt og peber.

Fyld:
Løg og gulerødder skæres i små tern og svitses i en gryde i margarinen sammen med kød og karry. Vand og tomatpure tilsættes, og fyldet smages til med salt og peber.

Fyldet fordeles i bunden af et ovnfastfad. Kartoffelmosen kommes over og drysses med rasp, Lidt smørklatter fordeles øverst.

Stilles i ovnen på midterste ribbe ca. 40 min. ved 200 grader, til overfladen er gylden.





karakterer:
Opskriften er vist 20240 gange,
og udskrevet 674 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-05 13:28:32
Oprindelig er det en gammel skotsk ret, jeg laver den tit. Jeg er halv skotte, og der skal hviløg i også, og dækkes med en tyk kartoffel mos, og så i ovn til mosen er gylden.

  -   2010-04-12 19:28:28
Smagte alletiders - jeg krydrede dog maden med lidt paprika, hvidløg og origano, samt brugte oksekød i stedet for får.

  -   2005-01-01 01:01:01
retten er også god med anderester