Karibisk majsboller

Karibisk majsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Majsmel

Oprindelsesland : Karibien

KaribienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.mel
2.5 dl.majsmel
25 g.gær
0.5 tsk.salt
2 æg
2.5 dl.vand
0.5 dl.smeltet smør
2 spsk.flydende honning
1 finthakket rød chili uden kerner
2.5 dl.finthakket rød peber
 
 
Opskrift:
Gær, æg, smør og honning udrøres i vandet. Mel, majsmel, salt, chili og peber ældes i. Stilles til hævning til dobbelt størrelse, evt. koldhævning i køleskab til næste dag.

Dejen slås sammen og formes til boller i passende størrelse 30 - 40 stk. Bages ved 210 grader i ca. 25 min.





karakterer:
Opskriften er vist 23959 gange,
og udskrevet 439 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-03 22:14:44
Jeg brugte mindst dobbelt så meget mel som der står, og der blev kun 16 små boller ud af det. Jeg vil også gerne vide præcis hvordan man udrører smeltet smør i vand - det kan man ikke. De skal hæve et godt stykke tid - mine stod 1½ time uden at hæve til dobbelt størrelse. Men de smager godt (o:

  -   2014-09-14 16:24:08
Mængden af angivet mel er hel skæv. Jeg brugte 6 dl hvedemel og 4 dl majsmel og de blev ikke særligt gode. Der burde så nok have været dobbelt så meget gær også. Opskriften duer ikke, man må prøve sig frem. Kan ikke anbefales.

  -   2010-08-15 08:34:13
Mel mængden svarer ikke til resten der skulle idejgen, det var en stor skuffelse. håber den bliver rettet i opskriften.

  -   2010-08-08 18:01:04
Der er vist noget galt med mængden af mel...? Jeg tilsatte en del mere mel (ellers var dejen flydende og ret svær at "forme til boller"), alligevel kunne jeg ikke vride mere end 20 små boller ud af portionen!