Kødpølser

Kødpølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Blandet kød - Lam - Svin - Okse

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kalvepillekød, ansaltet
 
2.25 kg.flæskekød, ansaltet
 
1.75 kg.skåret spæk
 
110 g.mel- ½ kartoffel-, ½ hvedemel pr. kg. kød, spæk, flæsk
 
25 g.løg pr. kg. kød, spæk, flæsk
 
6 g.kødpølsekrydderiblanding pr. kg. kød, spæk, flæsk
 
1 g.udrørt farve pr. kg. kød, spæk, flæsk
 
 skinkelage
 
 
 Kødpølsekrydderiblanding:
60 g.stødt hvid peber
30 g.koriander
15 g.ingefær
15 g.Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Kalve- og flæskekød males igennem 3½ mm. skiven på wolfen hver for sig, og kalvekødet, hvori løgene er hakket, udrøres med lidt skinkelage, vand, melet, krydderierne og farven, indtil det har en temlig tynd konsistens, det skårne spæk kommes op i hurtighakkeren, og det hele hakkes, indtil spækket har en størelse som store ærter, nu kommes flæskekødet op i massen, og man ælter det hele godt med hænderne og lader derefter hurtighakkeren køre nogle få omgange.

Farsen sprøjtes i skævtarme 60-65 mm., og pølserne saltes i let saltvand 1 døgn. Koges i 35-45 minutter på 65-67 grader. Afkøles derefter i rindende vand.

En god smag og længere holdbarhed opnås ved efter afkølingen at koldrøge pølserne med et a to fyr.





karakterer:
Opskriften er vist 16501 gange,
og udskrevet 264 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg giver en tilbage melding når jeg har lavet pølserne har problemer med at få fat på tarmene