Kommentare til Mormors franskbrød

se opskriften her

  -  2023-06-16 18:50:21
Virkelig lækkert det bliver ikke sidste gang jeg laver det.

  -  2022-02-20 06:34:41
Jeg har fulgt opskriften dog ikke der hvor salt og gær det dur ikke mælk lunes og gær røres ud når mælken er lillefinger varm men ellers er opskriften ens jeg hæver så mit brød 30 min den her gang er de kommet i forme og ikke bageplade som jeg ellers gør og derefter snitter jeg i brødet på tværs pensler med æg og kom birkis på og dækkede det til med viskestykker og giver dem 1 time mere hævning før de kommer ind i en opvarmet ovn 200 grader alm ovn Ca 30-35 min og de blev flotte og sprøde og smager bare dejligt tak for opskriften

Erhard  -  2021-02-10 20:10:42
Gær og salt ?? Øøøøhhhhh. ? Jeg tilsætter salt til sidst og så prøver jeg opskriften .... Skulle gerne blive som min mor lavede det... vi får se ...

Kilde fra Tyskland  -  2020-07-04 22:59:52
Jeg tog halvdelen af ​​ingredienserne og brugte en bagepande. Det er blevet perfekt. Mange tak, en meget god opskrift.

Jens Lyn  -  2020-05-07 13:15:46
Det er en døds synd at Nice gær og salt først! Gæren der berøre salten dør øjeblikkeligt! Mix sukkeret med gæren og væsken først, da sukker hjælper gæren med at starte, hæve processen 👍 Mix salten i melet før du mixer tørt og vådt sammen. Giver et bedre all over resultat 🙏

Dennis Poulsen   -  2020-02-08 19:15:58
Hvor det glæder mig at læse, hvor mange der fået glæde at farmors opskrift ✅🌞

Jan Tore  -  2020-02-02 16:51:56
Min mormor lavede disse brød dog uden birkes,så det må være mormors brød..

Lars Don John  -  2019-08-16 07:31:39
Man smuldrer da gæren i fingerlunken mælk og blander derefter sukker og salt i! Husk på opskriften er til 2 brød og man regner med 25 gram gær pr brød! Smager i øvrigt himmelsk (jeg bruger halvt sødmælk og halvt ymer) Svampet og sprød skorpe penslet med kold kaffe, som er ligeså godt, omend endda lidt bedre end at bruge æg!

ATr  -  2019-07-18 14:04:35
Favoritten blandt franskbrødsopskrifter!! Jeg erstatter dog 300 gram hvedemel med fuldkornshvedemel... det gør den lidt mere ernæringsrigtig, og man kan fint erstatte mælk med vand.

  -  2019-07-15 10:44:45
Er det meningen at det ikke er helt brunt når det kommer ud?

7/3 2019   -  2019-03-08 13:31:46
Rigtig godt brød

  -  2018-03-29 14:41:05
3. Gang Jeg laver denne, den er helt fantastisk, tilføjer dog en halv teske kademomme😊

kirstenlarsen  -  2017-10-16 16:58:16
hvorfor ikke lave 3 når man kan have det i ovnen, spar på strømmen

Cravn  -  2017-08-18 02:38:42
Lækkert brød også selv om der hverken er olie eller smør i... mangler ikke engang sukker... fantastisk 💗 super nem opskrift... det er en favorit...

Aase Skov   -  2017-05-03 10:08:03
Hej Hvad gør jeg forkert jeg kom 2 pakker gær i da jeg lavede franskbrød

  -  2017-03-09 11:11:58
Simpelhen SÅ nem at lave. Bruger også 2 tsk salt og 3 tsk sukker og så bruger 1.200 gram mel til 7,5 dl mælk. Bliver helt perfekt

Kurt  -  2016-11-06 08:33:03
Er hved at bage dette dejlige brød min kærste bliver glad i låget god søndag til alle😀😀😀😀😀

Jens Peter Gundorf  -  2016-10-19 16:34:04
Hvornår skal vand og mælk bruges ?

Fodbold  -  2016-06-21 15:23:47
Jeg plejer at erstadte 100 gr grov mel med 100 g almindelig mel

Brissen  -  2015-12-25 18:32:28
Jeg brugte 3 tsk. Sukker og 2 tsk salt. Brødet blev sat ind i ovn med over og under varme uden blæser og fik 26 min. Super dejligt brød. Tak for det.

  -  2015-11-24 10:28:34
Jeg brugte kun 750 g mel

Michael Lund   -  2015-10-31 19:03:42
Let at lave og smager rigtig godt

Camilla  -  2014-12-07 16:50:51
Super lækkert brød. Skal self deles i 2. Dog ville jeg tilsætte mere salt. Og lidt mere mel. Super nem opskrift

kenneth  -  2014-10-29 11:28:00
bruger altid kun vand når jeg bager,og det har givet super godt brød og ros

Brød  -  2014-10-17 13:01:58
Så gode. Jeg puttede dog mere salt end det som stod i opskriften (3-4 tsk), de havde ellers definitivt været alt for usaltede.

sussi  -  2014-09-23 17:37:09
Brødet ser dejligt ud,jeg glæder mig til at bage dette brød

Krisrun  -  2014-07-22 11:01:55
Super godt brød, nemt og smager dejligt. For min famile skal der lidt mere salt og sukker. Ellers super opskrift.

René  -  2014-02-28 07:32:15
Dejligt med en nem opskrift! Jeg halverede mængden af mælk og mel, tilsatte et æg, lidt rapsolie og 1 tsk. salt, 1/2 tsk. sukker og dermed fik jeg så et STORT brød ud af det :) Smager super godt!

Marcus fra Tyskland  -  2014-01-27 16:15:12
mange tak for den store opskrift!!! det smager lækkert!!!

Louise R Jakobsen  -  2013-11-03 15:36:17
Det er et godt brød. Jeg bruger minimælk og det virker også fint. :) Dog synes jeg ikke at 1000g mel er nok, når der skal 7,5 dl mælk i. Men nu har jeg prøvet med 5 dl i stedet for de 7,5 dl. Det virker som om at det passer bedre til den mængde mel der skal i. :)

Jette  -  2013-09-09 13:31:06
Der mangler info om formene skal smøres/pensles og ligeledes hvor i ovnen de skal bages :-/ (jeg er en ældre model og har ikke bagt franskbrød siden skolekøkkenet)

Tommy.  -  2013-08-25 11:08:37
Super lækkert brød. udskiftede 300g hvedemel med rugmel. det er en super lækker opskrift.

  -  2013-02-25 18:53:33
Super nem opskrift .. Lavede min med solsikkekerner og gulerødder.. MUMS!! Men undrer mig lidt over at der ikke skal æg i, hvad ville et evt æg gøre i dejen? nogen der kan svare på det? Det værste ved at lave franskbrød selv er bare desværre at de hurtigt bliver tunge og tørre.. ! Men så man man jo bare spise noget mere når det er nybagt! :D

Jørgen Søgaard  -  2013-01-04 13:33:56
Du må ikke opløse gæren i salt, det kan dræbe gæren, heller ikke i sukker. Hellere smuldre gæren i melet, Jeg kom 250 g grahamsmel i og 100 g fedststof Det gør brødet mere "saftigt"

Mathias  -  2013-01-02 14:49:38
Ej hvor er det altså bare super lækkert!!!

Bettina 1965  -  2012-12-25 21:38:19
Lige sådan en opskrift jeg ledte efter. Super god og ret nem at lave. Man kan jo selv ændre meltypen så det evt, bliver til et 3-korns brød eller noget andet i den dur. Bruger fra nu af denne opskrift som en slags grund opskrift. Tak for opskriften. Et flot 10 tal herfra :-)))

Sabrina  -  2012-10-16 22:11:38
hej er igang med at lave dem, glæder mig. men synes det var lidt mærkeligt at gæret smeltet da jeg kom salt i.

Peter  -  2012-10-10 11:33:20
Del dem op i passende portioner og frys dem ned nullerkrut Når du så skal bruge dem tager du dem op i god tid og luner dem i ovnen ved 125 grader ca Til dem der får flade brød har mælken været for varm da i rørte gæren i

nullerkrut  -  2012-09-19 10:44:43
når man nu har lavet de dejlige franskbrød ,er der så en god ide til hvordan de holder bedst? mener hvad skal jeg ligge dem i ,så de er bedst længst?

Camilla Kurup  -  2012-09-08 08:59:16
Opskriftene r meget let og lige til. Syntes dog brødet mangler smag og dagen efter er det allerede meget tørt. Jeg har bagt brødet 3-4 gange nu og alle gange med samme resultat. Så jeg finder en anden opskrift.

Michela  -  2012-06-13 21:53:36
Dejlig nem opskrift, og nem at gøre personlig med lidt ændringer, f.eks. erstatter jeg ofte en del af hvedemelet med fuldkornshvedemel og/eller sigtemel, ligesom man kan bruge forskellige kerner som "pynt" istedet for birkes. Dejlige franskbrød

Dürr  -  2012-06-13 13:21:09
Har lige bagt dem og de er virkelige gode. Min pige på 9 år og hendes 2 veninder var ville med dem og sagde at det var de bedste de hade smagt ;-)

  -  2012-04-22 05:38:16
jeg er nu gået igang, med at lave fransbrød,klokken er 0430, familien ligger stadigvæk og snuger den, så jeg håber på et godt resultat, på forhånd tak for opskriften.

lucy  -  2012-03-12 13:21:16
Har lige lavet dejen, står nu til hævning - brugte dog 1 æg+6dl minimælk og 1½ dl kærnemælk og tilsatte solsikkekerner i dejen...mums glæder mig for vildt til de er færdige

pwj  -  2012-01-22 12:59:21
Dejlig nem opskrift, gjorde fuldstændig som beskrevet og resultatet blev perfekt både kone og børn syntes det var rigtig godt. 10 herfra.

missy  -  2012-01-05 14:33:32
kan man godt undvære birkes??

Thomas  -  2011-12-16 18:35:32
har lige bagt 2 stk. men "pyntede" lidt på dejen. efter den havde hævet, tilsatte mine børn og jeg revet gulerødder, 5 kornsblanding og sesamfrø. min børn synte de smager rigtig godt og jeg syntes bestemt også de er gode.

MickMax  -  2011-11-27 18:26:39
Lækkert brugte solsikke kærner på toppen i stedet for birkes smagte også godt :)

steen lysdal  -  2011-11-02 15:08:01
jeg brugte tørgær 20g. det var ok.

Mie  -  2011-08-26 16:43:22
Hej alle, iklusiv bageren:) Kan man bruge bagepulver i stedet for gær? Og evt. Hvor meget bagepulver?

Fo  -  2011-07-17 02:05:29
super lækkre brød..:) lavede dem uden birkis super lækkre..)

Luke  -  2011-07-05 18:52:24
ja, den er rigtig god. Jeg har også lavet den maaange gange :)

  -  2011-06-27 09:29:30
jeg tager 4 dl mælk og 3½ dl A 38

knud  -  2011-06-16 08:43:57
gær blandes med salt,er det ikke en fejl,har altid fået at vide at salt ødelægger gærets hæveegenskaber

  -  2011-03-13 14:23:24
Bliver de hurtig tørre

Heidi  -  2011-03-03 01:13:46
Super lækre brød, ikke sidste gang jeg bager dem..

katrine mor til 3  -  2011-01-15 11:31:13
bruger altid denne opskrift og gør helt som der står og de bliver bare såååååå gode..

6520  -  2010-12-27 00:11:17
en er bare rigtig god den franskbrød. en god opskrift

peps  -  2010-12-12 11:31:05
jeg har bagt dem en gang før, er nu igang med min anden gang. første gang blev det ikke så luftit. har fået at vide at det er fordi jeg ikke havde æltet det godt nok... er det rigtigt eller er der andre der har haft samme problem?? Ellers rigtig god opskrift go smag og det hele.

Tanja  -  2010-12-07 15:35:40
puttet mere mel i.. + et æg... nam nam..

Mona  -  2010-11-13 23:26:50
Vi er kun 2 i husholdningen, så jeg lavede kun 1 brød. Det blev rigtigt godt. Tak for opskriften.

Hjemkundskabslæreren  -  2010-11-02 09:22:47
Rigtig godt brød...og nemt for mine elever :-) Mht minimælk - ja, dette kan godt bruges. Nedsætter naturligvis fedtindholdet, men det kan blive mere tørt og knap så holdbart, da der jo ikke er så meget fedt i dem.

annika  -  2010-10-27 22:14:51
Super lækkert brød, men mine blev heller ikke høje , de blev flade ... tror jeg vil prøve at bruge forme næste gang :)

Ronaldo  -  2010-10-23 13:35:40
Bager selv dette brød i en form, virkeligt godt brød tak !

  -  2010-10-07 15:48:02
kan man komme minimælk i istedet før sødmælk?

Mette Maria  -  2010-08-31 13:57:56
HVordan får du franskbrødene så høje? Det er som om at mine bare flader ud...

Line  -  2010-08-14 11:55:23
Så er de lavet.. De er lækre.. Og nemme.. Det kan jeg kun give de andre ret i... Og min ovn var stor nok :D

Judith  -  2010-07-10 11:49:36
Jeg har aldrig kunne bage men så en dag gik jeg i gang. Denne opskrift er nok den bedste jeg har prøvet. Det bliver godt hver gang. Jeg har også prøvet at fylde et brød med spinatblade det blev godt.

Mark  -  2010-03-26 03:19:07
Fantastisk opskrift... byttede dog sødmælk ud med letmælk. Mit første franskbrød men bestemt ikke det sidst.

Camilla  -  2010-02-24 19:53:11
Mine allerførste hjemmelavede franskbrød, og det gik ud over forventning! Dog mangler den en lille tand salt efter min smag. Man er lidt bekymret når man mærker hvor klistreret dejen egentligt er, men det gik rigtigt godt og man får 2 store franskbrød. En varm anbefaling herfra

Helene  -  2010-02-18 15:41:49
Ok, opdagede lige det står allerøverst på siden

Helene  -  2010-02-18 15:40:42
Der mangler nok at stå, dejen skal deles til 2 brød

Pia (Padborg)  -  2010-02-14 16:33:02
Har lige været igang med at bage disse lækre franskbrød igen. Men denne gang har jeg erstattet 1/4 af melet med rugmel. Så jeg er spændt på hvordan de bliver. Ellers en super god opskrift og dejligt nemt at lave.

Simon  -  2009-12-03 11:14:50
1000g. mel kan jeg slet ikke få til at række der skulle mindst tilsættes 500g. mel mere så nu venter jeg bare på og se resultatet ;-)

Dennis (Aalborg)  -  2009-10-06 12:59:27
har bagt dem, og er nu igang med 2 forsøg. Første gang bagt efter opskrift, og damn de blev store.. de ku næsten ikke være på en bageplade ^o^ Nu forsøger jeg med 600g hvedemel, og 400g speltmel.. så må vi se hvad det bliver til :-) Eventuelt sku man skære opskriften ned til 5dl mælk, og kun 800g mel.. så tror jeg egentligt det passer bedre, men det er vel en vurderingssag. Tak for opskriften ellers!

Dennis  -  2009-08-02 02:41:41
Tak det er farmor glad for at høre :) Jeg overvejer at ligge farmor's opskrift på rødgrød med fløde ud eller æblekagen ...

Jette  -  2009-07-08 16:06:38
Super nem og lækker, tak for en god opskrift:)))

Sonja  -  2009-05-09 19:56:28
Den er super god,børne elsker den....Tak for en god opskrift...

DK  -  2009-03-22 01:34:06
Super gode franskbrød.. dem har vi lavet mange af.. :)