Kommentare til Æblegrød

se opskriften her

Katrine  -  2022-01-15 17:02:57
Alt for meget vand, 0,5-1 dl er nok, men æblegrøden smager fantastisk!

Niels  -  2020-05-06 06:26:05
Alt for meget vand i opskriften. Der skal kun bruges 0,5-1,0 dl

Gerda  -  2019-11-24 10:40:40
Brug 5 ml vand pr. 100 g færdigskårne æbler, så passer det.

Gerda  -  2019-11-16 22:58:38
5 ml vand pr. 100 gram æbler, så passer det fint.

Søren Bay  -  2018-10-09 05:57:40
Efter min mening kan man nøjes med det halve vand, og sukker.

Mads 52½  -  2018-08-17 10:45:37
Jeg er 52 og jeg kan lave den, men den blev lidt for vandet, desværre - 2 dl vand er rigelig.

Iben  -  2018-03-19 19:11:42
I mit barndomshjem fik vi altid æblegrød med "gedemælk" - en slags tynd crèmesauce, som hældes over i stedet for mælk. Det smager bare MUMS! - (Nogle kalder også "gedemælk" for "fåremælk").

Jeppe  -  2017-10-25 23:53:53
For meget vand i opskriften

Mitch  -  2017-09-07 21:08:34
Jeg har også oplevet, at det er for meget vand. De fleste æbler afgiver selv meget væske.

Per  -  2016-11-16 10:54:56
Bedste æble til grød er belle boskop

CB  -  2016-10-31 19:09:39
Der er en, der kommenterer, at hun synes, der skal vanillesukker i.... Jeg ved godt, at det kan være en udfordring at læse 4 linier... Synes opskriften var fantastisk. Hvis man lige blender det let, og lader det stå at køle af, er konsistensen også god - og ikke for vandet.

  -  2016-08-28 20:06:08
Der er alt for meget vand i denne æblegrød!

Stenberg  -  2014-08-12 13:11:21
Den blev lige som den skulle . Og det passer med 5dl vand , til mine æbler. Tak

B&J  -  2013-10-26 15:38:30
den er fantastisk denne opskrift elsker den

KB  -  2013-09-02 14:54:11
Super opskrift. Blev lige i øjet, hverken for meget eller for lidt vand ! Jeg bruger (til sidst) kornene fra en vaniliestang, samt meget mindre sukker. Dette giver en lidt mere syrlig grød, men den smager frisk og godt, og et godt lille eftermiddags måltid, med lidt minimælk ovenpå. (til "fest"´og søde kager kan man jo altid putte hele sukkermængden i) - og så selvfølgelig alt efter hvilke æbler man har (smag til). Derudover har jeg valgt at give den en lille omgang med stavblenderen til sidst, hvilket giver en flot ensartet grød.

Mille  -  2013-08-27 17:17:26
Jeg syndes det er ret svært at få det til grød og ikke bare æble klumper :C

Pia  -  2013-03-19 12:14:10
Hvis man synes, at der er for meget vand i.f.h. til æbler, så kan det skyldes at æblerne er forskellige i størrelse.

  -  2012-11-06 10:58:31
Et lille sjat mørk rom giver lige prikken over i´et! ;)

ninna  -  2012-10-24 17:15:50
jeg har lavet og min datter sofia var helt vild med sen

  -  2012-09-04 15:54:58
jeg er 10 og kan lave den uden hjælp og så smager den meget godt

anne margrethe  -  2012-04-13 10:13:58
tilsæt sukkeret når æblerne er kogt, ellers vil æblerne ikke koge til mos.

Norden  -  2012-04-03 20:17:20
Jeg har også alt alt for meget vand i gryden!! :/ har efterfølgende googlet æblegrød og alle de andre opskrifter jeg finder er der max 1dl vand i gryden til mange flere æbler oven i købet!

  -  2011-11-24 16:12:06
Gustav - jeg synes det blev en super dejlig æblemos, og kan slet ikke forstå, alle dem der havde for meget vand?!?!? i min gryde blev det lige som det skulle, med sukker og vaniljesukker mums, i morgen skal det ovenpå makronbund med sherry og så flødeskum. Det bliver en god dessert. God weekend

KM  -  2011-10-22 14:58:29
Jeg synes ligesom MH at opskriften har forholdet mellem æbler og vand helt forkert! Det bliver nærmest til suppe med æblestykker i, i stedet for egentlig grød. Jeg slog efterfølgende op i andre opskrifter, som sagde at man til en tilsvarende mængde æbler kun skulle bruge svarende til et par spiseskeer med vand!

Inge V.  -  2011-06-10 13:51:53
En har spurgt om grøden kan fryses. Det kan den sagtens. Har næsten altid selv en portion i fryseren, så der er til en hurtig dessert eller en æblekage. Syltetøj kan også fryses ned i poser og så tages op i løbet af vinteren. Poserne fylder ikke så meget som glas og så bliver syltetøjet ikke muggent.

Sara  -  2010-09-26 11:17:34
Super lækker grød. hvis du vil give grøden et ekstra pift, kan du tilsætte en vanillestang. det giver lige det ekstra;-)

Irene  -  2010-09-08 12:40:00
Hjemme ved os, spiser vi den med knuste makroner og Kahlua i bunden, og pisket fløde på toppen. Helt klart en lækker opskrift!

  -  2010-05-28 16:28:16
Jeg syns den var genial! :D jeg er 14 og kan lave den ! haah

anders  -  2010-01-21 03:29:48
husk på lav ikke denne dejlige grød hvis du er sulten... kom lige i tanke om det skulle være koldt da jeg stod med det finde resultat... det minder meget og det grød, der er i felt rationerne

Fadia  -  2009-10-25 13:33:32
Jeg lavede dobbelt portion, puttede 200 g sukker i, 2 tsk vanillesukker og ca. 100 g tørrede abrikoser - smagte fantastisk!

MH  -  2009-07-05 19:54:51
Jeg synes der var alt for meget vand, så den desværre blev meget vandet. Trods jeg hældte stort set alt vandet fra.. ;O(

Kirsten  -  2008-11-10 15:13:17
Syntes der skal vaniljesukker i.

irene  -  2008-11-06 09:00:59
jeg brugte sødemiddel, så kan os på kur os spise den

Thomas   -  2008-10-27 11:36:26
Hmm hvor meget atamon skal man tilsætte hvis man vil ha det på glas???

emma  -  2008-10-19 18:34:05
jeg bruger slet ik noget sukker. jeg tilsætter blot vanilje og tørret ingefær. Det er et stort hit i vores hus

Gourmeten  -  2008-10-05 12:34:17
Når man er færdig med at koge grøden kan man genbruge vanillestangen. Lad den trække tildækket med Brøndums eller anden neutral snaps i 3 uger. Fortyndes derefter efter smag - og så har man en lækker vanillesnaps med æblesmag. Det bedste genbrug jeg kender :o)

mig  -  2008-08-23 19:27:51
put evt lidt kanel i

Anette  -  2008-08-23 18:55:26
vanilie stangen er en succes

Huhu, ;D  -  2008-08-16 16:25:10
Jeg er 15 og kan lave den. Den er fantastisk let at lave, og så smager den fantastisk - Og så er den fedtfattig! Bedre bliver det ikke. :P

  -  2008-08-15 22:23:15
Denne opskrift har lige piftet vores nybagte pandekager op, mums.. Mange tak. - denne opskrift skal helt klart bruges igen...

Henrik  -  2008-08-11 17:59:59
Brug evt. sødemiddel, så slipper du for kalorierne

anne katrine, 11 år  -  2008-03-10 15:49:32
den er supernice og den smager herre godt, mn far sagde at æblegrød tog lang tid at lave men det tager jo kun små 10 min.

mona  -  2007-12-06 17:23:17
jeg syntes at grøden er en god og livlig smagsoplevelse man kan sagtens tage lidt frossen frugt det hjælper så det ikke smager af det samme du kan drikke mælk eller kakao til(helst varm kakao med fløde) prøv med lidt fløde på

Agnes  -  2007-10-12 20:10:25
Det bliver også et flot og velsmagende resultat, hvis man bruger æblejuice istedet for vand.

Casper  -  2007-10-11 21:18:30
Man kan også spise det men kanel ;)

Brynhild  -  2007-09-23 15:27:08
Skal den spises kold?

Pede  -  2007-09-09 18:23:36
kan man fryse grøden ned i frysern og så tage den på 3 måneder efter og spise den?

Lotte  -  2007-09-02 12:34:00
Vi kan bedst lide gørden hvis æblerne stadig har lidt bid

halsted  -  2007-05-15 13:56:00
lækker mos, det kunne måske nok bare være at den skulle

safira  -  2005-01-01 01:01:01
nem, lækker og perfekt balance mellem surt og sødt, det er en rigtig god æblegrød der varmt kan anbefales.

Per  -  2005-01-01 01:01:01
Det skal koge til æblerne er møre, det er forskelligt fra sort til sort

diddi  -  2005-01-01 01:01:01
hvor længe skal det koge ??

rita  -  2005-01-01 01:01:01
i dag henkoger man ikk. men man kan koge en mos og hælde i skoldede glas medlidt atamoni . det kan sagtens holde hele vinteren

ghave  -  2005-01-01 01:01:01
Jeg ville gerne høre, hvordan man kunne henkoge æbler, så der blev til de lange vintertider.

Osten  -  2005-01-01 01:01:01
Dejlig mos

Mig  -  2005-01-01 01:01:01
Skulle måske lige tilføjes hvor lang tid den skal stå!

Bo  -  2005-01-01 01:01:01
har tilføjet vaniliestang, men har også prøvet med vanilipulver med et godt ressultat

Viborg  -  2005-01-01 01:01:01
Man kan med succes tilføje en vaniliestang under kogning

Lars F.-A  -  2005-01-01 01:01:01
Meget nem med godt resultat. Jeg tilsætter 80 % af sukker fra starten af kogningen, det giver en pænere grød