Kommentare til Culottesteg

se opskriften her

Hjørdis Johansen  -  2019-12-30 12:24:16
Min culottesteg: Stegen ridses og krydres med salt, estragon og hvidløg Lægges i rillerne. Lægges i Ildfast fad og marineres i rødvin , så bunden dækkes.Står gerne natten over. Sættes i varm ovn 200 gr. 20 minutter til bruning, 10 pr. pund.Tages ud , pakkes ind i staniol og hviler 15 min. så er den dejlig medium som vi kan lide den. Bon Appetit

Martin E.  -  2016-09-27 22:17:25
Ja jeg mener heller ikke der skal hvidløg i, kun dårlige kokke drukner deres mad i hvidløg, den smager perfekt som den er med salt og peber. Følger denne opskrift hver gang der skal culotte på bordet.

Kokkelærling  -  2015-04-18 16:57:36
Så længe kødet rammer 65 grader på overfladen er det intet problem at servere oksekød der kun er 58 i kernen . Du smadre kødet hvis du lader det blive 65+ helt inde i kernen . det hysteri at snakke om salmonella i det her tilfælde .

Lasse G  -  2015-03-04 09:10:40
Her knuses masser af fede hvidløg og frisk timian som gnides godt ned i de dybe ridser og med groft salt på toppen inden den intervalsteges - Intervalstegning giver altid den perfekte culotte. Dog har det altid undret mig hvorfor den(Og andre) skal skæres på en bestemt måde. Aldrig har mine stege været seje uanset hvordan de er skåret. Efter min erfaring kommer det an på tilberedningen.

Helle Sjølund  -  2014-02-20 18:26:27
Hvis man vil have en god sovs, så skær evt. lidt af fedtet af og smelt i en gryde, det giver en masse smag.

Lasse  -  2013-02-16 23:25:15
Fejler aldri ummmmm

  -  2012-12-29 16:39:41
Ingen hvidløg !! Det tager den gode smag !!!!

Povlsen  -  2012-09-18 16:05:02
Det prøver vi lige i aften:)

  -  2012-01-26 14:46:41
Skal lave den til et skoleprojekt, det bliver lækkert :)

  -  2011-12-30 19:53:14
Det er vist standard opskriften fra Fr. Jensens. Har brugt netop denne fremgangsmåde i mange år - næsten altid perfekt resultat (lidt afhængig af ovnen).

  -  2011-12-30 18:16:02
Eric vesterlund det lyder lækkert. Jeg ville nok mene 48 grader, når den hviler stiger kerne temperatur til 56, og så er den lige i øjet, hvis man elsker rødt kød. (lyserødt) Jeg smider et par hele løg i ovnen også, de bliver helt bløde og karameliserer, det er guf. Tak for tipset med udskæring, fik en fin lille culotte fra slagteren.

Micromette  -  2011-12-29 09:58:49
Til denne steg er en bourgognesauce rigtig god og laves på følgende måde: Tag ca 500g skarlotteløg og pil dem og skær dem i 4 på langs. Hæld stegeskyen i en gryde sammen med 1/4 L rødvin (bourgogne) og 3 laurbærblade og scarlotteløgende lad det koge i ca 5-10 min. Tilsæt lidt sennep, 150 g fløde og smag til med salt og peber og kog den op OG VUPTI så har du den bedste sauce ever ;o)

  -  2011-12-29 09:11:02
En god sauce til denne steg vil være en bourgognesauce og laves på følgene måde. Tag ca 500 G små skalotteløg, pil dem og skær dem i 4 på langs. tag stegeskyen fra stegen og hæld den i en gryde sammen med 1/4 L Rødvin (bourgogne) bring den i kog og tilsæt skarlotteløgende og 3 laurbærblade og lad det simre lidt i ca 5-10 min. Tilsæt lidt sennep og 150 g fløde og smag til med salt og peber og bring den i kog; og vupti så har du den skønneste sauce du kunne tænke dig ;o).

jannie  -  2011-12-01 17:16:05
en alm whiskey sovs er også god til

micka  -  2011-10-27 13:18:29
glæder mig aller rede mums...

Peter B. Madsen  -  2011-09-03 19:27:13
Fik ikke læst opskriften ordentligt, og krydrede derfor Culottestegen med groft salt, pebber og hvidløg inden de første 15 min. bruning. Skruede ned på 160 gdr. og hældte ca. 1,3 liter kogende vand, tilsat 2 stk. okseboullion-terninger ved stegen, der blev særdeles vellykket. Lavede opbagt sovs af vandet/skyen og fik en pragtfuld middag. Kan absolut anbefales!

Lone Slot  -  2011-07-10 13:43:49
Den prøver jeg

Tobby  -  2011-03-06 13:47:04
Nemt og godt :)

michael s  -  2010-12-29 11:21:35
Prøv at stikke den med 4-5 hvidløg som du skære i halve,så breder smagen i kødet i stedet for at smagen kun er på fedtet

Rikke  -  2010-10-09 16:43:33
nøøj bedre kan en culotte steg ikke være. manden uden tænder kunne tygge den.. og pande sovsen var super god til.. og så lavede jeg noget grønt til.. campignonger store stykker løg gullerod der var revet med kartoffelskrælleren salt og peber på præsset noget hvidløg over og olie og blandet godt og grundigt og så i gryden lidt det var super godt og så nogen båd kartofler til

Katja  -  2010-08-15 15:24:34
Den bliver lavet idag :D

Hans  -  2009-05-28 20:10:58
Den smager SUUPER godt.. man kunne også tilføje nogle hvidløg når man drysse salt på.. det giver rigtig god smag!

kok´amok  -  2009-04-30 18:19:46
Prøv lige denne pandesovs til Culotte steg med hvidløg 2-5 fede de 2fede snittes i tynde skiver og kommes på panden resten presses der efter tilsættes 2 små eller 1 stor dåse tomatpure og en ½ litter piskefløde og lidt mer hvis man syntes `der efter koges sovsen op og overdrysses og tilsmages med sukker og så er der servert

Dyrlægen  -  2008-12-31 14:37:58
Kvæg har også salmonella (et par procent så risikoen er ikke så stor) så det med de 65 grader er en god ide - men det behøver ikke være i lang tid og jeg laver selv stegen rød men ikke blodig. Iøvrigt plejer jeg at lægge stegen i marinade 4-5 timer inden den steges (rødvin, løg, hvidløg, laurbærblade og lidt basilicum samt lidt salt og peber - så bliver den mere saftig og hvis marinaden efterfølgende koges ind i en times tid er der rødvinssovs til

Andreas  -  2008-05-13 20:48:42
I stedet for at give stegen de første 15 min i ovnen, så plejer jeg at stege den på fedt-siden i en dyb pande til den lige er brunet, og så i ovnen bagefter. Så kan man bruge fonden fra ovnen samt det i panden til en kanon rødvins-sauce. Fonden op i panden, rødvin i, lade det koge lidt op, og så fløde og eventuelt lidt jævner i, så er den der :)

Peter  -  2008-05-07 15:10:04
Overvej evt. intervalstegning - det giver ofte fremragende resultater ved lidt grovere kødtyper som fx culotte.

Nadia  -  2008-05-01 13:07:22
Kommentar til DC: Salmonella er en bakterie, og er ikke kun knyttet til fjerkræ. Den kan også findes i andet kød.

Lille mig  -  2008-03-09 16:02:19
Det er fedt med opskrifter som denne selv MIg kunne finde ud af det imponerende, så kan sllr andre også, jeg er en af dem der kan brænde kartofler på:-) Kanon god, nogen der har et forslag til sovsen uden mælk:-( elsker den den er bare kanon og nu må min datter på 5 år ikke få mælk mere og det er hendes farvorit sovs HJÆLP os.

karin og henrik  -  2007-10-10 18:11:44
i skulle alle prøve at grille den, den bliver helt perfekt og smagen er 100 gange bedre!!!!!

Kokken  -  2007-09-30 20:04:01
Total fed steg, der

line  -  2007-07-21 15:53:44
0det lyder bare lækkert det vil jeg hoppe ud og lave god weekendet til alle

Mia  -  2007-07-01 22:10:54
Sovsen som Brix besrkiver, er himmelsk! Den er værd at prøve, det er min 3 gang jeg laver den til en god steg.

Allan rasmussen  -  2007-06-10 17:33:59
super, det vil jeg prøve

DC  -  2007-03-21 17:14:46
Til Kokken: Salmonella er et fænomen tilknyttet fjerkræ, så det skulle være uden betydning i denne sammenhæng. ;) Ellers er det jo individuelt hvor rødt man vil have sit kød. Jeg bruger følgende rettesnor for kødets temperatur: Medium: ca. 60 grader, svagt rosa: ca. 62 grader, gennemstegt: ca. 68 grader.

Nanna  -  2007-02-05 14:52:24
Mums, det ser godt ud.. Kan i sige Nanna skal have Culottesteg i aften? :D

Søren  -  2007-01-27 17:28:38
Det gør ikke det store at man ikke har et stegetermometer. Følg tiderne der er angivet her og HUSK at lade stegen hvile indpakket i staniol dækket med et klæde. Mindst 20 min. SÅ går det aldrig helt galt

bageren  -  2006-12-31 16:02:48
Det prøver vi lige i aften. Takker

Claus Bang Andersen  -  2006-12-31 15:56:57
Den snupper vi i aften når vi fejre nytår, tak til Marna for sin kommentar, den lyder spænende så den afprøver vi ved samme lejlighed :-)

migisund  -  2006-12-30 13:24:15
tak for opskriften og god nytår til alle i dejlige danskere der sidder derude

leif ilg  -  2006-12-28 17:53:01
tager den med hasselbagt

kirsten m  -  2005-01-01 01:01:01
prøv at give æblemos til, det smager bare MUMS. Det var noget jeg fik i Sverige for flere år siden.

Maria  -  2005-01-01 01:01:01
Det er gjort.. middagen blev en kæmpe succes.. perfekt!

Per  -  2005-01-01 01:01:01
Salaten på billedet er en coleslaw

Jytte Bech  -  2005-01-01 01:01:01
Jeg glæder mig til at servere den for mine teaterveninder snart

Brix  -  2005-01-01 01:01:01
Denne sovs SKAL prøves til: 1 bundt persille og en bakke karse hakkes fint. Tag 3 dl stegefond fra culotten + 3 dl creme frache 38% og hæld det hele i en gryde. Jævnes evt en smule med Maizena lys jævner. Smages til med salt og pebber. Den smager HIMMELSK!

malene  -  2005-01-01 01:01:01
åhh jeg håber det går jeg har intet stegetermometer

Trille  -  2005-01-01 01:01:01
Tak for alle kommentarerne. Dem + selve opskriften kan vist kun gi en go middag. Glæder mig til at prøve den men savner lidt et forslag til hvilken sovs man serverer til.

Wendy  -  2005-01-01 01:01:01
Tak, nu ved jeg lige præcis hvodan det skal gøres. Glæder mig helt vild

Marna Jensen  -  2005-01-01 01:01:01
Sådan laver jeg den. Culottestegen ridses, drysse med peber, lægges i en bradepande med 2 pk. bacon i tern samt et glas perleløg, staniol lægges over, 1time pr. kg. ved 200 gr. Man får en dejlig garniture til stegen

kim  -  2005-01-01 01:01:01
hviletid hvor lang tid er det

kokken  -  2005-01-01 01:01:01
Stegens centrumtemp. bør være min. 65 gr. hvis man vil være helt sikker på at undgå salmonella, så giv den 10 min. mere i ovnen, det bliver den ikke dårligere af. Virkelig god steg

miriam  -  2005-01-01 01:01:01
er lidt nervøs med sådan noget...håber det lykkedes

Palle  -  2005-01-01 01:01:01
det var lige det jeg skulle vide.tak. og god weekend

Anders kamper  -  2005-01-01 01:01:01
Som slagter, vil jeg sige at den er perfekt

Jan Grønlund  -  2005-01-01 01:01:01
Perfekt - og tusinde tak.

Claus  -  2005-01-01 01:01:01
Den var bare GOD hmm men batteriet i termometeret var flad så en smut på tanken og det blev en god middag

Brith  -  2005-01-01 01:01:01
Hmmm...kan kun være enig med alle de andre....: Det her prøver vi sq..!!

John Høegh  -  2005-01-01 01:01:01
Det lyder rigtig fornuftigt, skal prøves i dag

bd-bratgjerd  -  2005-01-01 01:01:01
det lyder sku fornuftigt det her vi prøver...

  -  2005-01-01 01:01:01
hvidløgssmør

John Sneevang  -  2005-01-01 01:01:01
Stegningen er allerede igang

John Bergström  -  2005-01-01 01:01:01
Den steg ryger på bordet i aften

Finn Jørgensen  -  2005-01-01 01:01:01
Denne vil jeg prøve.

Eric Vesterlund  -  2005-01-01 01:01:01
Efter culotten er ridset gnides den ind med 2 fed friskpresset hvidløg - groft salt og hele peberkorn knuses i en morter og drysses over stegen,