Elisas gode jordbærtærte

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Antal:
Pers.

Ret : Kager i form - Tærte

Ingrediens : Bær - Jordbær

Oprindelsesland : Danmark

Indsendt af : Elisa

Indsendt :      Red:
Elisas gode jordbærtærte 4 Elisas gode jordbærtærte 1 Elisas gode jordbærtærte 2 Elisas gode jordbærtærte 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Fyld: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Ren rå marcipan
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Pynt: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  Creme: Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 brev Kagecreme (pulver) Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
    1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
Forklaring:
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time.

Fyld:
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.

Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.

Pynt:
Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade.

Creme:
Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.

Pynt med jordbær.

Tips:

Smelt evt. noget ribsgele og hæld den over jordbærrene.

Se opskrift på hjemmelavet vaniljecreme her

Energi:
KJ total 21466 (5110 kcal)
KJ pr. Pers. 2683 (638 kcal)
Vægt ialt 1815 gram
Vægt pr. Pers. 226 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1182 KJ (281 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 18.4 gram
Kulhydrat 26.7 gram
Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)