Pandekager, gammeldags

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Antal:
Pers.

Ret : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

Tilberedningstid : 30 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red:
Ingredienser:
  Pandekagedej:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Til stegningen: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Forklaring:
Pandekagedej:
Æg og mel piskes sammen. Heri piskes det varme smeltede smør, spæd med mælk og smages til med salt, sukker og vanilje.

Bag pandekagerne lysebrune i smør på panden. Der bliver 8-12 pandekager alt efter pandens størrelse og pandekagens tykkelse. 12 stk. med pande på 19cm. i diameter eller 9 stk. 26cm. i diameter.

Server pandekagerne med, sukker og syltetøj, blød vaniljeis eller flødeskum.

Tips:

Det kan være en fordel at have en pande som kun bruges til pandekager, for at undgå de hænger fast på panden.
Da du ikke i så høj grad har fastbrændte rester eller slidt pande efter høj varme.