Sandkage

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Antal:
Pers.

Ret : Kager i form - Sandkage

Ingrediens : Mel - Hvedemel

Tilberedningstid : 20 minutter

Indsendt :      Red:
Sandkage 4 Sandkage 1 Sandkage 2 Sandkage 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  evt. 3-4 tsk. vanillesukker 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Forklaring:
Sukker og smør piskes sammen, æg piskes i et af gangen, til sidst vendes mel, bagepulver og evt. vanillesukker i.

Hældes i en smurt sandkageform ca. 1½ l.

Bages ved 180 grader C. alm. ovn ca 1 time og 15 minutter på næstnederste riller.

Mærk efter med en strikkepind eller kødnål om kagen er gennembagt.


Som smag kan også bruges citron- eller appelsinskal eller mandelessens.

Tips:

Til jer som oplever at kagen bliver sort og ikke gennembagt.

Vi har brug for jeres hjælp til at forstå hvorfor da vi har afprøvet opskriften flere gange med disse grader og tider og den bliver som den skal, se billedet.

Bager I i almindelig oven, og er formen den korrekte størrelse?

Brug gerne kommentarfeltet på opskriften.

Venligst webmaster
Energi:
KJ total 17251 (4107 kcal)
KJ pr. Pers. 2875 (684 kcal)
Vægt ialt 1040 gram
Vægt pr. Pers. 173 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1658 KJ (394 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 22.6 gram
Kulhydrat 42.9 gram
Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Vibeke  -  2024-01-24 15:47:00
Så lækker pund til pund kage, hvis den kikser har du gjort noget galt. Se alle de bemærkninger der er om hvor god den er :)

Lis   -  2023-09-07 09:15:10
Virkelig god, men har nemt ved at blive mørk, bages lidt mindre ( 50) min. Kommer sølvpapir over efter ( 20 ) min, fin farve

Jes  -  2023-07-19 19:21:22
Jeg har lavet denne kage mange gange, og giver den kun 45min ved 180 grader i Alm ovn.

Ejvind  -  2023-06-09 20:18:56
Må ikke have mere en 1 time og så blev den enda lidt sort øv

  -  2023-02-17 16:47:22
Bag altid sandkager i kold ovn fra start

Lotte  -  2023-02-15 15:30:52
Jeg har bagt denne opskrift så mange gange og den bliver perfekt hver gang. Jeg sætter den i en kold ovn og sætter den på 165 g alm ovn. 1 time og 15 min. Når der er 10 min tilbage tjekker jeg med en kødnål om den er færdig og tar den ud.

Nadia  -  2023-01-21 14:18:41
Den her kage er nemt at laver og det tage ikke lange tide 😉😉😉😉

Mathias  -  2022-06-13 11:53:27
Super lækker sandkage. Tager ingen tid at lave og er altid god.

Michael Rasmussen  -  2022-05-30 10:17:57
Jeg har forstået, at det drejer sig om den enkelte ovns kompetencer. Så derfor skulle jeg mene, tiden og temperaturen er forskellig. Kig derfor i ovnens egen manual.

Terri  -  2022-05-02 13:36:44
synes den altid blir perfekt

Allan  -  2022-04-28 22:32:29
Jeg har bagt kagen et par gange, men jeg har brugt bradepande og der tager den 20-25 min. at bage. 25 min så har den gylden farve

Lotte mccurdie.   -  2022-02-10 11:04:19
Har bagt denne sandkage et hav af gange. Den skal sættes i en kold ovn ved 165 grader i ca 1 time og 15 min så bliver den perfekt.

Charlotte Lücke  -  2021-10-01 18:14:50
Fantastisk opskrift, vi delte dejen i to og den ene del blev smagt til med citron skal og den anden med oreo stykker. Super gode begge to, bagt efter anvisningen, men dog kun 45 min

Randi Larséth  -  2021-06-18 15:00:41
Jeg har aldrig prøvet før, at min sandkage fuldstændig falder sammen. Nu har jeg fulgt denne opskrift, det gør jeg aldrig mere. Jeg holder mig til min mors opskrift. Jeg har kun haft den i ovnen 3 kvt., da jeg så til den - helt faldet sammen. ØV ØV. Forbavset over alle bem. med en så god sandkage!

Bibsen  -  2021-05-16 15:45:46
Den er super god med dejlig sprød kant som der skal være.. rigtig god med lidt creme fraiche 👏🤗🌹🌞🌞

  -  2021-05-04 16:54:21
Jeg satte temperatur på 165 grader i 70 min...over og undervarme...de sidste 20 min. kun overarme. Jeg havde tilsat æblebåde og mandelessens 1 tssk. Den blev god.

Momse  -  2021-04-26 12:48:03
Super god

Sara  -  2021-04-25 17:31:07
Det er en rigtig lækker kage hver eneste gang jeg skal lave sandkage bruger jeg kun den opskrift hvis du laver den med 6 personer lav kun den fordi i min familie var vi 5 men der var til overs den var så god at den ikke gik til spilde

Momse  -  2021-04-24 08:55:32
Den er mega god🤍 men en time er alt for meget!

Gytha  -  2021-04-21 13:34:59
Jeg støttede mig til jeres opskrift, men kan huske min svigermor bagte “pund til pund” sandkage uden bagepulver, så det gjorde jeg. Kagen fik godt en time ved 170 grader over/undervarme i almindelig sandkageform. Bages kagen i lille bradepande skal den ikke have nær så lang tid. Det blev den flottest sandkage jeg har set,

terri heisel  -  2021-03-26 19:35:18
tilføj revet skal af 1 citron/appelsin og saften af 1appelsin, lidt mandler og nam lækkert.

Kirsten  -  2021-03-02 16:54:23
Dette er absolut ikke en god sandkage, dem har jeg lavet masser af min denne her er tør og kedelig, det er alt for meget varme og den står for længe i ovnen . min kom ud da der var gået 45 min , og det var endda for meget Den bager jeg bestemt ikke en anden gang

  -  2021-02-22 17:02:19
God kage

John J  -  2021-02-21 00:14:32
Virkelig god kage som den er. Skulle man ændre på den, kunne fintrevet appelsinskal være en god ide. Eller citron-. Evt. Nogle rosiner. Brug fantasien. :-)

  -  2021-02-17 20:43:44
Synes 35 minutter er nok men ellers en virkelig god opskrift kunne godt anbefale og prøve den

Bente  -  2021-01-30 11:56:44
Bagetid aaaaaaalt for lang. Endte med sort kage da vi satte den i ovnen og gik i haven.

  -  2021-01-28 15:37:11
Hvordan skal konsistensen være nå den er færdig

Karla  -  2021-01-27 12:31:00
Den er god😇

Henning  -  2021-01-24 13:39:45
Har med held ændret opskiften - 125 gr mel 125 gr kokusmel - lægger 2 stk marcipanbrød ned i formen, så de ligger midt i dejen - ksn kun anbefales.

  -  2021-01-10 12:18:41
Skal kagen ligne kul på 3 sider efter en time 🤔

dan  -  2021-01-07 09:41:06
bagetid er for lang max 40 min ikke 1time +15 MIN

dan  -  2021-01-02 11:44:38
der mangler om den skal røres i hånden eller i maskine

Amalie  -  2020-12-02 14:35:24
Smager mega godt❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Loura  -  2020-11-15 09:30:40
Det er den bedste sand kage jeg har lavet

Andzee  -  2020-11-13 15:07:50
Udmærket! Smager godt :D Og kagedejen hehe mmmmmm

  -  2020-10-24 07:27:56
Den er god og vi har lavede en Halloween 🍰😋👌💚💙 kage og den var god vi skal have nogen på besøg og det er nogen fra Skolen ved og hun hedder Ella vi skal lave Halloween morfin med masser pynt på det bliver sjovt jeg har også en bedste veninde fra skolen og hun hedder Emma og jeg hedder Ofelia jeg går i 2. B og jeg elsker regnbuer

Amalie  -  2020-10-19 18:57:30
Jeg bager den hele tiden jeg syntes den er mega god🤤

Milos  -  2020-09-29 15:06:03
Mega god sandkage

Mathilde  -  2020-09-16 16:24:22
Mega god! Bruger den altid når jeg bar lyst til kage eller bare skal øve noget topping😋

  -  2020-06-29 17:17:33
Min var okay sort og den var ikke færdig bagt Så den var lidt mere sort da den kom ud men skar bare lidt af det sorte af og smeltede mørk chokolade og puttede det på og så 3 jordbærd syndes den mega god og den var ikke så sort

Hanne clausen  -  2020-04-10 11:23:38
Deler dejen ——kommer cacao i den ene halvdel og Wupti •••så er der marmorkage

  -  2020-02-26 15:20:48
bruger varmluftsovn 170 grader i ca 1 time og 10 min. sætter vand ind eller sprayer et par gange. har aldrig oplevet den er blevet sort.

Poul Djurhuus   -  2019-09-22 14:41:29
Lækker kage. Bager den med varmluft på 180g og kommer bagepapir i formen. Resutat 👍👍👍😋

Emma Marie Nielsen  -  2019-07-04 13:41:18
har ikke rigtig brugt denne opskrift før, skal nemlig bruge den til at lave en tiger regnbue kage så ja.

Violet  -  2019-06-16 11:15:57
Den er god👍🏻

Per  -  2019-05-22 16:24:11
Til Sarah, har du brugt varmluft ???

Manja  -  2019-05-07 17:56:21
Kagen satte sig fast i bunden, selvom jeg smurte med smør. Jeg bagte den ca 35 min ved 170 almindelig og så var den færdig. Forstår godt den bliver sort hos andre der bager den 5 kvarter

Sara Villadsen  -  2019-03-07 12:55:10
Min mangler 30 min er er også total sort. Har sat ovnen på 180 grader og ellers som anvist :-(

Emma  -  2018-12-16 09:10:39
Rigtig go kage. Jeg putter 1-11/2 æble i isme tern. Så blir den lækker og selv efter to dage ( hvis der er mere tilbage) er den slet ikke tør.

June  -  2018-09-27 02:13:20
Jer der oplever, at kagen bliver sort, bager I mon ved varmluft? Hvis det er tilfældet skal temp. skrues ned til 160 grader, i stedet for 180 grader, da varmluft bager hårdere, end almindelig ovnvarme gør. 180 grader på varmluft svarer i virkeligheden til omkring 200 grader, så det er klart, at jeres kager bliver sorte, hvis I benytter denne type ovnvarme.

Per  -  2018-08-22 17:53:27
De som oplever den bliver sort, er det ikke fordi I bruger varmluft ???

Tut  -  2018-08-09 14:04:21
I en anden opskrift fra Dr. Oetker skriver han at de skal have 45 min og skal stå i åben ovn til den er kold.

Martin  -  2018-04-27 17:26:05
Den skal absolut ikke have 1 time og 15 min. Var kulsort efter 3 kvarter. Så varmegrader og tid stemmer ikke overens!

Calanola   -  2018-04-25 19:34:24
Rigtig god kage, især når man tilføjer et par bananer og bruger smør i stedet for margarine 😁😁

christian  -  2018-04-05 16:34:23
Kagen skal MAXIMUM have 40 minutter i to smurte bageforme...ellers bliver den kul kul sort...pas på...venlig hilsen christian

Lone  -  2018-03-05 00:36:24
God kage :) Men man skal ikke bruge 3-4 tsk af vanillasukker,nøjes med en enkelt,bliver hurtig bitter ved for meget ;)

Christian  -  2018-02-24 09:37:18
Den er sort når den kommer ud af ovnen. Jeg tror i skal rette temperatur eller bagetid...

  -  2018-01-10 15:41:39
ELSKER DEN!!!!. Jeg bager den næsten være gang jeg bager😍😍😍😍SÅ LÆKKER. Go' opskrift

inge (12 år)  -  2017-11-23 15:29:10
jeg har bagt denne kage mange gange med det er stadig fantastisk. og her er et tip hak noget mørk chokolade og kom det i så bliver den bare helt fantastisk mere de den allerede er :)

Sabrina   -  2017-08-19 23:05:46
Så lækker og nem jeg bager den som regel helt efter opskriften til en hyggelig aften... til fødselsdage kommer der m og ms i hvis det er til ungerne og til de voksne rosiner vendt i Rom 😉

  -  2017-07-07 20:28:47
Tilsæt æblestykker der er vendt i sukker og kanel.

Camilla   -  2017-06-13 14:21:40
Go sandkage

April  -  2017-03-14 16:40:45
Den er god, men vil anbefale lidt citron skrald og noget hakket chokolade.

mig  -  2017-02-19 17:31:46
den er lækker men jeg anbefaler at i putter chokolade stykker eller vis i vil chokolade overtræk

Deanne Lilje  -  2016-10-13 11:47:47
Dejlig sandkage, jeg kommer hakkede valnødder i og rom marinerede jordbær med flødeskum på et stk sandkage. guf.

Inger   -  2016-04-17 13:51:05
Hurtig og nem at lave og rigtig lækker. Jeg kan godt lide at komme skal fra en citron i og drysse med perlesukker og hakkede nødder ovenpå, men det er en smag sag. Til børn er det rigtigt fint med en håndfuld mini chokoladeknapper i dejen og evt. farvet glasur ovenpå.