Farseret blomkål

Farseret blomkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Farseret blomkål, billede 4 Farseret blomkål, billede 1 Farseret blomkål, billede 2 Farseret blomkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fars:
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Toppings:
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Læg blomkålen i rigeligt letsaltet vand (3 tsk. salt pr. ltr kogevand) i 20 min., fjern evt. blade og det nederste af stokken, skyl blomkålshovederne og kog dem i letsaltet vand i 8-10 min, de må ikke være gennemkogte, tag dem op og lad dem dryppe af.

Fars:
Bland rasp, fløde og vand og lad det stå i 10 min. Rør det hakkede kød med rasp-blandingen, revet løg, æg og krydderier. Læg blomkålshovederne i et smurt ovnfast fad og fordel farsen over hovederne, pensl farsen med lidt smeltet smør.

Stil fadet midt i en 200 grader varm ovn i ca 35 min. efter 20 minutter tages de ud af ovnen og drysses med revet ost.

Server med varm krydret tomatsovs eller tomatsalat.

Tips:

Hertil bruges 2 små blomkålshoveder renset vægt ca. 400 gram pr. stk.





karakterer:
Opskriften er vist 99308 gange,
og udskrevet 7942 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8263 (1967 kcal)
KJ pr. Pers. 2065 (491 kcal)
Vægt ialt 1663 gram
Vægt pr. Pers. 415 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 496 KJ (118 kcal)
Protein 9.4 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 4.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-30 18:57:16
Jeg brugte en stærk krydret sovs, men vil foretrække en mild tomatsovs jeg brugte hakket oksekød og fem forskellige krydderier.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har brugt ren kalvekød og erstattet halvdelen af fløden med minimælk med et godt resultat