Hjemmelavet bånd spaghetti

Hjemmelavet bånd spaghetti, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Spaghetti

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
250 g.durummel
250 g.hvedemel)
5 æg
1 knsp.salt
 
Opskrift:
Lav et lille bjerg af mel på et rent arbejdsbord. Tilsæt salt I et hul i midten placeres æggene. Brug først en gaffel og siden fingrene som manuelle røremaskines, og bland æg og mel.

Og så skal der æltes - længe og til sveden springer, og dejen bliver en blød, men alligevel fast, ensartet glat masse. "Træk" dejen. Lav til slut næve-store boller af dejen og lad dem hvis under et klæde i ca. 20 min.

Rul bollerne ud i lange flade skiver - jo tyndere, jo mere delikat bliver pastaen. Synes du, det er svært, eller hænger dejen - trods mel strøet ud på bordet - fast, så prøv at rulle den ud inde i 2 lag bagepapir.

Når de lange tynder plader er færdige, foldes de på den lange led til fire lag, og så skæres båndspaghettien ud med en kniv - i den bredde, man ønsker - normalt mellem en halv og en hel centimeter.

Anvendes helst med det samme, men kan opbevares indtil brug - i så fald i en skål, hvor man ryster et fint lag mel over pastaen, så den ikke klistrer sammen.

Den hjemmelavede båndspaghetti skal kun koge 3-4 min. i letsaltet vand.





karakterer:
Opskriften er vist 17324 gange,
og udskrevet 282 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu