Sandwichtærte med laks og skaldyr (lakselagkage)

Sandwichtærte med laks og skaldyr (lakselagkage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
FrokostRet : Frokost - Sandwich

Hovedingrediens : Rejer - Skalrejer

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Sandwichtærte med laks og skaldyr (lakselagkage), billede 4 Sandwichtærte med laks og skaldyr (lakselagkage), billede 1 Sandwichtærte med laks og skaldyr (lakselagkage), billede 2 Sandwichtærte med laks og skaldyr (lakselagkage), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
25 gram Gær, frisk
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
660 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
   
  Fyld:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 ds. Tun i vand. konserves 150g. 1 dåse tun i vand vejer ca. 150 g. drænet vægt.
100 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
100 gram Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Mayonnaise. fedtreduceret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
0.5 dl. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
200 gram Mayonnaise. fedtreduceret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Rejer uden skal, kogte
100 gram Laks røget, udskåret
60 gram Lakserogn
0.5 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
Opskrift:
Bunden:
Smuldr gæren i skålen
Lun mælken med fedtstoffet til 37 grader C. Hæld væsken over gæren og rør til den er opløst. tilsæt salt og sukker.

Rør så meget mel i dejen, at den slipper skålen. Drys lidt mel over og lad den hæve tildækket ca. 30 min.

Tag dejen op, ælt den igennem og læg den i en springform ca. 22 cm. i diameter. Lad den igen hæve ca. 30 min.

Bages på en rist nederst i 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 min.

Vend brødet ud på en rist og lad det køl af under et klæde. Del det i tynde bunde. (Kan deles i 6 bunde)



Æggene koges og afkøles. De afkølede æg hakkes. den røgede laks skære i små tern. dild og purløg hakkes fint.

Rør ingredienserne til fyldet sammen. Fordel det mellem bundene.

Rør mayonnaise og creme fraiche sammen til pynten. Rør ikke for meget, for cremen risikerer da at blive tynd.

Fordel blandingen ovenpå og på siderne af tærten.

Pynt med pillede rejer, små ruller lakseskiver, lakserogn, agurkeskiver, tomatskiver og citron.

Tips:

Den færdige tærte kan ikke fryses, men bundene er fryse egnede.





karakterer:
Opskriften er vist 95480 gange,
og udskrevet 2045 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 27169 (6468 kcal)
KJ pr. Pers. 2264 (539 kcal)
Vægt ialt 2987 gram
Vægt pr. Pers. 248 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 909 KJ (216 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 19.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-13 09:51:10
Man kan bruge sandwich brød i stedet for lagkagebunde.... hvis man ligger 3 x 3 så bliver det en firkant der er nem at have med at gøre, og skal den være større gør man bare det... højden bestemmer man selv...

  -   2012-10-12 19:15:00
Synes den var lidt tør, noget ekstra cremefraice/mayonaise blanding ved siden af ville være lykken for mig.

  -   2012-05-31 16:26:23
Super lækker. Har lavet den mange gange med lidt varieret fyld. Kan man mon ikke købe bundene, så man er fri for selv at bage?

  -   2009-11-19 14:10:53
Super lækker....... den er meget god mine gæster var meget begejstret for den alle ville havde opskriften

  -   2008-08-07 09:03:51
Har lavet denne "lagkage" rigtig mange gange, men havde smidt opskriften væk, så det var dejligt at kunne finde den her. Jeg syntes det er den dejligste og flotteste forret man kan få. Farverne på det færdige resultat er utrolig flot. Synd der ikke er et billede af det..

  -   2008-01-08 10:27:30
Super lækker... Jeg undlader laks og bruger lidt mere tun istedet for...ungerne er vilde med den