Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rødtungefilet med basilikum mousse, ristede porre og selleripuré

Rødtungefilet med basilikum mousse, ristede porre og selleripuré, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Rødtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rødtungefilet med basilikum mousse, ristede porre og selleripuré, billede 4 Rødtungefilet med basilikum mousse, ristede porre og selleripuré, billede 1 Rødtungefilet med basilikum mousse, ristede porre og selleripuré, billede 2 Rødtungefilet med basilikum mousse, ristede porre og selleripuré, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Mousse:
200 g.lyssej
0.5 bdt.basilikum
 salt
 peber
1 æggehvide
1.5 dl.fløde
 
400 g.rødtungefilet
2 dl.fiskefond
1 dl.hvidvin
 
 Sauce:
 Evt. piskefløde
 salt
 peber
 citronsaft
 
600 g.porre
1 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 Selleripure:
500 g.knoldselleri
 vand
 salt
0.5 citron saften heraf
2 dl.piskefløde
1 fedhvidløg
1 kvisttimian
 salt
 peber
 
1000 g.kartofler nye
 


Opskrift:

Mousse:
Lyssejen skæres i mindre stykker og blendes i en foodprocessor sammen med basilikumblade, salt og peber. Tilsæt derefter æggehvide og fløde i nævnte rækkefølge - lidt ad gangen, så moussen ikke skiller og indtil moussen har en cremet konsistens.

Rødtungefilet:
Fordel moussen på filetterne (store filetter skæres i kvarte) og læg dem i et smurt ildfast fad.
Tilsæt fiskefond og hvidvin. Overdæk med stanniol og bag dem i ovnen i ca. 20 min ved 180 grader C alm. ovn.

Sauce:
Hæld væden fra fisken op i en gryde. Tilsæt evt. lidt fløde og lad den koge ind til det halve. Smag til med salt og lidt citron.

Ristede porrer:
Halver porrerne i 2 stykker og del dem på langs. Steges i olie på en pande indtil de er gyldne. Krydes med salt og peber.

Selleripure:
Selleri skæres i tern og koges møre i vand tilsat salt og saft af en 1/2 citron.
I en anden gryde varmes fløde, hvidløg og et kvist timian. De møre selleri blendes og den sigtede fløde tilsættes indtil moussen får den rette konsistens. Må ikke være for tynd. Smages til med salt og peber.

Server retten med nye danske kartofler




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 24175 gange,
og udskrevet 557 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Yogi  -  2010-05-02 17:16:43
Jeg droppede fiskefonden, og nøjedes med hvidvinen. Det passer også bedre med 2 dl. hvidvin end de oprindelige 3 dl. Sovsen lavede jeg af fløde, citron og løgpulver, og så blev den smagt til med hvid peber og salt. Porrerne er meget bedre at servere som 4-5 cm. lange træstammer, fordi de så er meget nemmere at stege, og i stedet for flere halve, får man bare lidt færre hele. Endelig er det alt for meget, at der både skal være sellerimos og kartofler, så kartofler og selleri koges møre, og så laver man en lækker kartoffel-sellerimos.


Per  -  2009-09-26 10:38:18
Rødtungen kan med fordel laves som ruller. De ristede porrer er lidt bøvlede, de kan evt. skæres i ringe i stedet.


Anna  -  0000-00-00 00:00:00
Måleforholdene med væske i denne opskrift er ringe