Osteboller

Osteboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Osteboller, billede 4 Osteboller, billede 1 Osteboller, billede 2 Osteboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Emmentaler. 45+ Revet:
1 tsk 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl 40 gram

1 skive ost vejer ca. 25 gram
50 gram Gær, frisk
1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Riv osten groft. Tag lidt ost fra til pynt.

Bland gær, salt, mel og revet ost.
Tilsæt vandet lidt efter lidt, til dejen har samlet sig.

Form dejen til 16 boller, og sæt dem med lidt afstand i en rundkreds (1 bolle i midten, 6 boller udenom etc.) på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve i 15 minutter.


Drys resten af den revne ost på bollerne. Sæt bagepladen i en kold ovn på midterste ribbe. Tænd for ovnen og bag bollerne i 25 minutter ved 200 grader C alm. ovn.


Tilbehør:
Salater eller kødpålæg





karakterer:
Opskriften er vist 73350 gange,
og udskrevet 1545 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (98 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9969 (2373 kcal)
KJ pr. stk. 623 (148 kcal)
Vægt ialt 904 gram
Vægt pr. stk. 56 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1102 KJ (262 kcal)
Protein 10.4 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 43.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-02 23:15:34
gode boller

  -   2018-08-06 23:48:35
jeg hævede dejen to gange havde også tilsat lidt kommen.

  -   2018-03-16 18:26:58
Det var godt

  -   2016-05-30 22:37:57
Kan man fryse dem? Kan man bruge kærnemælk?

  -   2015-09-09 17:04:25
jeg lavede dobbelt portion, og ændrede det 1 kg mel med: 800 g hvede mel + 200 g hvedeklid, hældte ca 11/2 del vand mere i og brugte lagret ost lille stykke, cheddar reven ost, og div andre tørrede krydderier oregano og Chile flager og 1/2 tsk mere salt i dejen.

  -   2014-09-25 16:09:32
Vildt gode boller og en god ostesmag

  -   2012-08-22 15:32:27
Rigtig gode boller! Jeg har længe ledt efter en ostebolle Opskrift, denne her er rigtig god og vil anbefale den! Og rigtig lette og lave!

  -   2010-10-06 18:33:01
De smager godt. Og de er lette at lave. Men man skal altså opløse gæret før man putter det i med resten af ingredienserne..!

  -   2010-05-21 12:45:42
Og mine boller hævede også rigtig godt :)

  -   2010-05-21 12:35:51
Jeg brugte den mængde vand, der stod, men nok ikk alt mel og jeg fik 15 boller ud af det :) Og de smagte super godt :)

  -   2009-08-03 17:15:54
De smager bare super godt. Brug gerne en lidt stærk ost til at komme oven på bollerne, så smager de af endnu mere.

  -   2009-02-16 16:24:14
Lækre boller... Men der blev kun 10 (:

  -   2008-10-05 12:38:25
Gode boller, jeg brugte rugmel, der blev dog kun 9 boller ud af det.... Udmærket, nem opskrift.

  -   2008-02-13 15:54:28
Vedrørende dejen: 2 dl. vand er slet ikke nok. start med det , men så kom mere i indtil den er passende. - vi penslede bollerne med mælk og det gav en dejlig sprød overflade. Bollerne smager ellers fint. (Forresten: vi gav dem 200 Grader varm luft)

  -   2007-10-20 11:49:29
Er det ikke mege lidt vand?? :s

  -   2007-07-05 15:17:55
Skal man ikke blande gæren i lunkent vand? Troede det var det bedste lige meget hvilken slags boller...?

  -   2005-01-01 01:01:01
Lette at lave, og så smagte de godt. Jeg brugte bare en rest ost jeg havde i køleskabet

  -   2005-01-01 01:01:01
dejlige boller..

  -   2005-01-01 01:01:01
De smager super,men hæver ikke så godt.Ved ik´,om det er pga. osten. Men de smager!