Jordbærkage

Jordbærkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Jordbærkage, billede 4 Jordbærkage, billede 1 Jordbærkage, billede 2 Jordbærkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.hvedemel
175 g.smør
75 g.florsukker
1 æggeblomme
 
 Fyld:
75 g.smør
50 g.finknuste mandler
100 g.sukker
1 lilleæg
 
 Pynt:
 Jordbærmarmelade
 flødeskum
 evt. reven chokolade
 
Opskrift:
Ingredienserne til dejen æltes sammen. Sættes køligt i ca 2 timer. 2 smurte lagkageforme beklædes med linsedejen. Herpå lægges fyldet.

Bages i ca 20 min ved 200 grader C. alm. ovn. Når kagerne er kolde tages de af formene. Har De lagkageforme med løs bund, er det nemt at få kagerne ud.

Kagerne stilles på fade, og man lægger et godt lag jordbærmarmelade på. Dekoreres med flødeskum oven på og på siderne samt evt reven chokolade.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærkage

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (23 stemmer)

Opskriften er vist 44814 gange,
og udskrevet 285 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anna  -  2015-08-23 15:53:45
Rigtig god

kage elsker  -  2013-01-29 11:51:55
den er super lækker men prøvede det at putte hinbær marnelade på og skære den ud som hindbærsnitere det blev lækkert