Stegt aubergine med citronsovs (Græsk)

Stegt aubergine med citronsovs (Græsk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.aubergine
2 hakket løg
½ dl.olivenolie
 tørret oregano
50 g.pinjekerner
 havsalt
 peber
 
 Sovs
4 skiver landbrød uden skorpe
3-4 dl.urtevand
2-3 spsk.citronsaft
2-3 spsk.olivenolie
 evt. lidt tør hvidvin
1 dl.hakket sorte oliven
1 bdt.klippet dild
 havsalt
 peber
 
Opskrift:
Grønsagerne skylles, aubergine skæres i 1½-2 cm tykke skiver. Aubergineskiver og hakket løg ristes gyldne og møre i oliven­olie, drysses med oregano, pinjekerner, salt og peber.

Citronsovs
Brødet lægges i blød i urtevand i ca. 10-15 minutter, herefter trykkes vandet ud af brødet. Brødet blendes med citronsaft, hæld langsomt oliven­olie i, til sovsen er tyk og cremeagtig. Smag sovsen til med havsalt, friskkværnet peber, hakket sorte oliven og klippet dild.





karakterer:
Opskriften er vist 25341 gange,
og udskrevet 425 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-06 17:57:10
den er en lille smule hård i smagen. Men den er god!