Foccacia med oliven

Foccacia med oliven, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Bær - Oliven

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
 dl.lunkent vand
1 spsk.Maldon havsalt
¼ dl.jomfru olivenolie
500 g.proteinrigt hvedemel
 
 Pensling:
 olivenolie
 Maldon havsalt
 frisk eller tørret rosmarin
35 g.hakkede, sorte oliven uden sten
 
Opskrift:
Rør dejen ud i det lune vand, tilsæt salt, olivenolie og det meste af melet. Ælt dejen glat med det resterende mel og lad den hæve lunt, tildækket med plastfilm i ca. 1½ time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del i seks portioner og tril hver portion dej til en kugle, der trykkes ud med hånden i 1½ cm. tykkelse. Lad dem hæve en god halv time.

Tryk fordybninger i dejen med fingrene, stænk eller pensl med olivenolie, havsalt og rosmarin eller sorte oliven - evt. begge dele - før brødene bages ved 225 grader C i ca. 20 minutter. Har du en bagesten, så brug den til bagning af disse brød.

Foccaciabrødene kan også toppes med reven ost, soltørrede tomater, tapenade, pesto og andre krydderurter efter ønske.





karakterer:
Opskriften er vist 20318 gange,
og udskrevet 520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu