Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fynske klatkager

Fynske klatkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Klatkager

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Fynske klatkager, billede 4 Fynske klatkager, billede 1 Fynske klatkager, billede 2 Fynske klatkager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Lidt Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Sæt havregrynene i blød i fløde og kærnemælk ca. 1/4 time. Pisk ægget let sammen. Rør det i sammen med sukker, salt og citronskal. Lad dejen hvile ca. ½ time, inden den bagning.

Opvarm panden og kom lidt smør eller margarine på. Klattekagerne sættes på med en spiseske og bages ved jævn varme på begge sider.

Tilbehør:
Spises varme med sukker, syltetøj eller kompot.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (151 stemmer)

Opskriften er vist 78967 gange,
og udskrevet 501 gange.


Energi:
KJ total 4231 (1007 kcal)
KJ pr. Pers. 2115 (503 kcal)
Vægt ialt 411 gram
Vægt pr. Pers. 205 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1029 KJ (245 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 13.0 gram
Kulhydrat 26.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jonas  -  2018-11-13 17:21:37
Rigtig god til en lidt anderledes morgenmad. Kan med fordel laves med appelsinskal i stedet for citronskal. Udskift eventuelt sukker med vaniliesukker og server fx klatkagerne med ahornsirup eller blåbærmarmelade.


Per  -  2011-11-20 16:49:27
Dejen/grøden bliver meget fast, og den knækker nemt på panden. Så måske noget mere mælk/fløde.


NIS LYSMOSE  -  2011-05-05 21:40:17
hmmm. navnet på den lyder vammelt. klat kager, jeg kan ikke lade være med at tænke på ko kager, det er også i klatter og har farve som kakao, hehe jeg har nemlig arbejdet i en gård engang. jeg vil prøve at lave den i weekenden.


June  -  0000-00-00 00:00:00
Skuffende oplevelse... Hvade klart haft større forventninger med en opskrift med 9,9 point! Smager nærmest blot som stegt havregrød. Ligegyldigt, men selvfølgelig ikke decideret ubehageligt. Er glad for jeg ikke serverede det for gæster, men bare for familien...


kbchristian  -  0000-00-00 00:00:00
dejligt