Hjemmelavet kanelstang med gærdej og remonce

Hjemmelavet kanelstang med gærdej og remonce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
KagerRet : Kager - Stang

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :


Hjemmelavet kanelstang med gærdej og remonce, billede 4 Hjemmelavet kanelstang med gærdej og remonce, billede 1 Hjemmelavet kanelstang med gærdej og remonce, billede 2 Hjemmelavet kanelstang med gærdej og remonce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 knsp. Kardemomme, stødt
   
  Remonce:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
15 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1.25 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pensling:
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glasur:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Mælken lunes. Gæren smuldres i og røres ud. smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad) Æg tilsættes og røres ud i. Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.

Dejen deles i 2 stykker som begge rulles ud til ca. 30*20 cm.


Remonce:
Alle ingredienserne røres sammen.

Remoncen smøres ud på de udrullede dejstykker. Dejen trilles sammen til 2 ruller som lægges i en aflangfolieform ca. 32c10 cm. Der klippes i dejen, næsten til bunden, med 1-2 cm. mellemrum, dejstykkerne trækkes lidt ud til siderne, modsat af hinanden.
hæver i ca. 15 min.

Stængerne pensles evt. og bages ved 200 grader i ca. 18 min.

Når kagen er afkølet lidt kommes glasur på.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 18325 gange,
og udskrevet 383 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11919 (2837 kcal)
KJ pr. stk. 5959 (1418 kcal)
Vægt ialt 805 gram
Vægt pr. stk. 402 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1479 KJ (352 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 19.2 gram
Kulhydrat 40.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Birgitte Kristoffersen  -  2021-01-16 19:30:13
Hævetiden var en del længere hos mig.. faktisk i omegnen af 1 time, plus der kom en del mere mel i.. Og det er på trods af, at melen har et ret højt proteinindhold og blev kørt på maskine i længere tid end jeg normalt vil gøre med en gærdej...

Per  -  2020-10-29 19:25:46
Hvis du synes at dejen er våd, så prøv at ælt den noget mere, det skulle gerne hjælpe

Vicky   -  2020-09-19 15:13:50
Har lige sat dem i ovnen, er meget spændt på hvordan de bliver, for jeg synes ikke at mel mængden i opskriften passede.... dejen var meget “våd” /klistret og kunne på inden måde rulles ud 🙈 Så jeg har tilføjet en hel del mere mel, så jeg kunne arbejde med dejen - håber ikke de derved bliver for tørre.