DaimIslagkage 02

DaimIslagkage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
DaimIslagkage 02, billede 4 DaimIslagkage 02, billede 1 DaimIslagkage 02, billede 2 DaimIslagkage 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Is:
4 Daimbar 1 daimbar vejer 28 gram.
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
45 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs. Vend forsigtigt de blendede mandler i. Hæld dejen i en velsmurt brødform. Bages nederst i en forvarmet ovn ved 165 grader C i ca. 45 minutter.

Til isen piskes en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Fløden piskes stiv og vendes forsigtigt i æggesnapsen sammen med den grofthakkede Daim, tag lidt fra til pynt.

Vend den afkølede kagebund ud af formen, rengør formen, beklæd den med bagepapir og læg bunden tilbage i formen. Hæld iscremen over bunden og stil formen 2 timer i fryseren.

Pynt kagen med den hakkede Daim og evt. lidt flødeskum.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Daimislagkage

karakterer:
Opskriften er vist 301709 gange,
og udskrevet 11844 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (276 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14518 (3456 kcal)
KJ pr. Pers. 2419 (576 kcal)
Vægt ialt 907 gram
Vægt pr. Pers. 151 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1600 KJ (381 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 24.6 gram
Kulhydrat 34.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-22 12:32:33
prøv at server rababerkompot til

  -   2014-04-20 18:47:35
Du skal regne med 3 æggehvider, altså 2 bægere.

  -   2014-04-18 22:24:21
Er 3 æggehvider lig med 2 bægre a 1.5 æggehvide eller 3 bægre i alt? På forhånd tak :-)

  -   2014-04-05 12:22:52
En sikker vinder hos os!!!

  -   2013-10-06 21:03:38
Jeg har lavet utallige daim istærter, altid til stor begejstring for både børn voksne (bryllup, barnedåb, rund fødselsdag oa.). Nogle gange bruger jeg toblorone isf. daim.

  -   2012-08-07 13:56:48
Nu er det prøvet! Bunden falder ned igen når den er kommet ud, ellers prik den med en gaffel. Den Blev super god! Lavede 2 stk, den ene lavede jeg med vanilje og alm chokolade. Moms moms mons. Det hele blev spist op ;)

  -   2012-08-02 13:31:28
Jeg har bunden i ovnen nu, og hold da op hvor den hæver! Der er jo slet ikke plads til isen!!!! Den er i en alm springform.

  -   2012-04-04 15:33:25
Hvad har den med påske at gøre?

  -   2012-03-28 15:27:55
Kan ikke forstå hvis man også kan have isen i springformen, bunden fylder meget???

  -   2012-01-01 16:49:02
Den er sa*me god!!!

  -   2011-05-23 09:43:18
mums - den kan klart anbefales :)

  -   2010-12-24 11:46:44
Den bedste islagkage der findes!!! Har efterhånden lavet den mange gange, hvor den er blevet skamrost af gæsterne. Gæsterne er begyndt at spørge efter opskriften til "verdens lækreste" islagkage. 10+ herfra...

  -   2010-12-21 18:56:20
den er virkelig god

  -   2010-09-04 12:28:27
Brugte den her til min konfirmation, og alle synes god om den. Den skal bare smages!

  -   2010-08-05 17:17:41
Super lækker dessert og nem at lave. Jeg prøvede med hasselnødder i stedet for mandler og så tilføjede jeg lidt hakket chokolade. Det kan godt anbefales.

  -   2010-07-16 09:04:11
Utrolig lækker dessert, som jeg har lavet rigtigt mange gange, og den gør lykke hver gang. Jeg serverer den med lun hindbærsovs til. Det er MUMS ... :-)

  -   2010-06-20 21:38:27
fantastisk dessert har lavet den mange gange erstatter dog mandler med hasselnødder super lækkert!!!

  -   2010-03-26 11:51:26
Pynt isen med friske jordbær og drys med hakket daim det er altså lækkert friskende

  -   2010-02-15 11:19:07
Pas på med at give bunden for meget i ovnen.. min fik ca. 25min ved 150 grader i varmluft og det var rigeligt. Ellers super god kage, jeg brugte dog en ekstra daim til pynt.

  -   2010-01-28 10:53:41
Bedre islagkage findes ikke, jeg har lavet den flere gange til store fester. <det store hit hos er, at den pyntes med gløde og frisk frugt. Så er islagkagen ekstra festlig og smager yderst lækker. Jeg har lige lavet den til min datters 18 års fødselsdag uden daim, da vi skal have hinbærsovs til,jeg tror os det bliver lækkert og frisk.

  -   2009-12-26 20:20:52
Graderne i ovnen.. er det i alm. eller varmluftsovn?

  -   2009-08-27 15:08:31
Virkelig lækker islagkage kan stærkt anbefales

  -   2009-08-05 13:30:30
Det er en god ide at røre i isen ca. hver halve time mens den fryser ned, så bliver den ikke krystalliseret og bliver meget bedre. Jeg smutter ikke mandlerne, så bliver bunden fin nøddebrun.

  -   2009-03-20 19:46:11
Prøv evt at riste mandlerne let (obs de behøver ikke smuttes) på en tør pande eller i ovnen, inden de blendes. det giver en ekstra god nøddesmag!

  -   2009-02-05 22:27:48
Jeg synes den lyder lækker. Men bliver isen ikke krystaliseret? Har før prøvet at lave is, men den ender altid med at blive krystaliseret, og det smager altså ikke så godt.

  -   2008-12-31 17:54:44
Lavet den i dag til nytårsaften, den var supernem og lave og ser meget vellykket ud. Tiptop, snipsnap.

  -   2008-12-30 15:04:55
Selvom man læser alle de gode kommentar skal man ikke føle sig helt sikker den er møg svær og lave bunden blive kæmpestor og mærkelig

  -   2008-10-11 13:32:05
Mmmm den er bare super god - en succes hos gæsterne

  -   2008-07-14 20:42:59
Denne dessert er en suveræn oplevelse, 10 +. Har brugt den til kobberbryllup og firmafest. Man behøver ikke smutte mandlerne, kan blot hakke dem, det giver en bedre smag. Er nem at lave i en springform, som jeg putter bagepapir på bunden af. Smør den på bund og på sider med Becel, så kan man nøjes med at klikke den åben, når bunden afkøler også klik den i igen, når ismassen hældes i.

  -   2008-05-29 13:39:59
Det er en fantastisk dessert, der altid bliver spist op:)

  -   2008-02-15 20:56:47
vi lavede denne is til madlavning, og skal også have den til min konfirmation! UMF!

  -   2007-12-29 19:38:57
Deserten er bare super super lækker.. den smager så godt og cremet.. elsker den, de¨t er bare en super dessert... I LOVE IT!!

  -   2007-12-13 16:10:45
super lækker med baily og let at lave

  -   2007-12-10 20:05:00
Det er en lækker dessert, vi har brugt den til bryllup , barnedåb, konfirmation ,

  -   2007-12-10 08:32:36
Den er bare lækker

  -   2007-11-30 14:39:53
men HUSK at den skal i fryseren 2 timer inden du servere den!

  -   2007-11-30 14:38:17
jeg lavet den til min 50 års fødselsdag, alle gæsterne var vilde med den. dene r bare super...:-)

  -   2007-11-26 10:32:52
super lækker - men den skal fryses i mere end 2 timer, da den ellers er alt for blød.

  -   2007-11-18 11:15:57
Super dessert og nem at lave. Man kan evt. lave dobbelt portion is, så bliver den bare super duper:-)

  -   2007-05-05 20:16:09
en god oplevelse og nem at lave

  -   2007-03-24 20:33:20
jeg synes den var mærkelig og det billede du har ser ikke så flot ud men smager ok

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her