Grillede kyllingefileter i appelsin

Grillede kyllingefileter i appelsin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Bilka

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.kikærter
 
 Lynbagte cherrytomater:
200 g.cherrytomater
1 fedhvidløg
0.5 dl.hvid balsamico
1 dl.god olivenolie
 
 
50 g.ristede pinjekerner
2 hjertesalat hoveder
50 g.rosiner gerne lyse
1 lilleløg
0.5 dl.bredbladet persille
 citronsaft
 salt
 peber
 sukker
2 appelsiner, skal og saft heraf
0.5 dl.sød soja
1 frisk chili
1 fedhvidløg
 frisk timian
 olie
4 kyllingefileter
 
Opskrift:
Udblød kikærterne natten over og kog dem med lidt salt, indtil de er helt møre.

Lynbagte cherrytomater:
Del cherrytomaterne i to. Hak hvidløget fint og vend det med hvid balsamico, olivenolie, lidt sukker og salt. Kom tomaterne i et ildfast fad med skærefladen opad og fordel marinaden over tomaterne. Kom tomaterne i ovnen ved 150° ca. 1 time, eller indtil de er blevet 1/3 mindre.

Rist pinjekernerne til de er gyldne og krydr med salt. Pluk hjertesalaten i hele blade. Vend forsigtigt de afkølede tomater med kikærter, pinjekerner, rosiner, finthakket løg, hakket persille og hjertesalat. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Kog appelsinsaft, -skal og soya ind til det halve. Tilsæt chili, hvidløg og timian. Afkøl lagen og kom lidt olie i. Flæk kyllingefileterne til 2 stykker. Mariner dem i lagen i mindst 4 timer. Grill kyllingefileterne ved høj varme i ca. 2 min. på hver side. Pensl dem med marinaden under stegningen. Skær fileterne ud i skiver og server.

Tips:

Man kan bruge kikærter fra dåse med et udmærket resultat. De bagte tomater smager også dejligt på ristet brød med lidt gedeost.





karakterer:
Opskriften er vist 27122 gange,
og udskrevet 645 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu