saft og skal af 2 ubehandlede appelsiner saft og skal af 2 ubehandlede appelsiner
1/2
dl.
sød soja 1/2 dl. sød soja
1
frisk chili 1 frisk chili
1
fed
hvidløg 1 fed hvidløg
frisk timian frisk timian
olie olie
4
kyllingefileter 4 kyllingefileter
Opskrift:
Udblød kikærterne natten over og kog dem med lidt salt, indtil de er helt møre.
Del cherrytomaterne i to.
Hak hvidløget fint og vend det med hvid balsamico, olivenolie, lidt sukker og salt.
Kom tomaterne i et ildfast fad med skærefladen opad og fordel marinaden over tomaterne. Kom tomaterne i ovnen ved 150° ca. 1 time, eller indtil de er blevet 1/3 mindre.
Rist pinjekernerne til de er gyldne og krydr med salt. Pluk hjertesalaten i hele blade. Vend forsigtigt de afkølede tomater med kikærter, pinjekerner, rosiner, finthakket løg, hakket persille og hjertesalat. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Kog appelsinsaft, -skal og soya ind til det halve. Tilsæt chili, hvidløg og timian. Afkøl lagen og kom lidt olie i.
Flæk kyllingefileterne til 2 stykker. Mariner dem i lagen i mindst 4 timer.
Grill kyllingefileterne ved høj varme i ca. 2 min. på hver side. Pensl dem med marinaden under stegningen. Skær fileterne ud i skiver og server.
Tips:
Man kan bruge kikærter fra dåse med et udmærket resultat. De bagte tomater smager også dejligt på ristet brød med lidt gedeost.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 26316 gange, og udskrevet 624 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider