Bønnefrikadeller

Bønnefrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Frikadeller

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kopblandede bønner (evt. 1 del af hvide bønner, kikærter, soyabønner og røde linser)
2 koppervand
1 æg
1 hakket løg
3 mosede kartofler
 Salt
 Basilikum
 Olie
 
 
 
Opskrift:
Bønnerne lægges iblød natten over. Næste morgen hældes det overskydende vand fra og nyt vand hældes på. Bønnerne koges nu helt møre og køler af.

De udkogte bønner hakkes fint og blandes med resten som til "fars" og stages på panden som frikadeller.

Serveres evt. med kogte kartofler med sauce

Tips:

I stedet for de mosede kartofler kan der bruges 1 dl kogte ris.





karakterer:
Opskriften er vist 34442 gange,
og udskrevet 660 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-26 18:46:33
Versionen røde bønner/kikærter giver også et fint resultat.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg vil bare sige det smager hamrende godt, jeg lavede de her frikadeller med grønne linser som jeg hakkede da de var godt efter anvisning og så brugte jeg to æg istedet og kun en kop vand og jeg brugte ris. Da jeg havde blandet det blendede jeg det en lille smule og tilsatte lidt havregryn og stegte i olivenolie MMMmmm perfekt med tomatrisotto til:)

  -   2005-01-01 01:01:01
kartofler må ikke bruges og saltet skal være havsalt!