Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, løg og creme fraiche

Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, løg og creme fraiche, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Mel - Boghvedemel

Højtid: Påske

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :

Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, løg og creme fraiche, billede 4 Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, løg og creme fraiche, billede 1 Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, løg og creme fraiche, billede 2 Små russiske boghvedepandekager blinis med stenbidderrogn, løg og creme fraiche, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
10 gram Gær
100 gram Boghvedemel
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
700 gram Stenbiderrogn, frisk
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
8 spsk. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
evt. Blandet salat
   


Opskrift:

Lun mælken og rør gæren ud i den. Pisk mel, æggeblomme og salt i og lad den hæve en times tid.

Pisk hviden stiv og vend den i dejen.

Brun lidt smør på en pande og sæt dejen på panden i små klatter med en lille ske. Dette lykkes ikke på en møgpande. Steg blinierne et par minutter på hver side og hold dem lune i alm. ovn.

Løget hakkes fint. Cremefraichen piskes stiv og smages til med lidt citronsaft.

Anret pr. person på (evt. forvarmet) tallerken ca. 100 g. frisk stenbiderrogn tilsmagt med salt. Kugl creme fraiche op med en varm ske og anret ved siden af rognen sammen med lidt finthakket rødløg. Pynt med dild og lidt frisk lime (eller citron).

Tips:

Stenbiderrognen kan vendes i salt og hvidvin og sættes i køleskabet i ca. ½ time.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (24 stemmer)

Opskriften er vist 86145 gange,
og udskrevet 2698 gange.


Energi:
KJ total 8674 (2065 kcal)
KJ pr. Pers. 1445 (344 kcal)
Vægt ialt 1352 gram
Vægt pr. Pers. 225 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 641 KJ (152 kcal)
Protein 9.6 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-01-24 21:21:43
Kan de fryses


Emma  -  2015-12-28 18:11:51
Hvor mange er der til hver? hvis jeg bare tapper antal personer?


jette  -  2012-04-13 14:41:54
Blinis kan sagtens fryses, og tages op og lunes lidt i mikroovnen:-)


  -  2012-04-04 06:44:07
jeg skal lave en del blinis til påskefrokosten. kan jeg lave dem i forvejen og fryse dem? Hilsen Sanne


Maibritt  -  2010-02-04 08:44:01
Synes de havde en mærkelig smag og anden gang jeg lavede dem skiftede jeg boghveden ud med grahamsmel, det blev meget bedre... kan godt være det ikke er korrekt, men det forbedrede smagen.


Vicksen  -  2009-09-05 08:46:33
Hvorfor kan det ikke være rigtigt, at opskriften vises under 'vegetarisk'? Du er jo helt selv herre over tilbehøret til dine Blinis ;-)


  -  2009-05-10 20:46:27
Opskriften er der når man søger under vegatarisk mad! Det kan da ikke være rigtigt?


Felp  -  2009-01-02 20:37:35
O_O lad for kattens skyld være med at piske cremefraichen! det slår luften ud af den. det jeg spiste endte med at være blinies med cremefraiche dressing... så flydende var det. Man kan også bruge små stykker røget laksefilet i stedet for stenbiderrogn ^^


Kamilla  -  2008-10-01 13:49:36
Prøv at blande stenbiderrognen, creme fraichen og rødløget sammen. Det synes jeg er endnu mere lækkert:-)


pelleline  -  2008-09-23 11:10:55
Jeg havde ikke boghvedemel... men brugte sigtemel.. de blev rigtig gode.


Emma  -  2008-07-03 16:43:24
Hvorfor er der ingen lige så gode pandekager som denne???


Kitty  -  2008-03-24 22:15:45
Fantastisk opskrift. Prøv også at tilsætte nogen grofthakkede grøntsgaer, oliven og skinke.


Kitty Grove  -  2007-01-25 12:48:29
Nemme at lave og smager herligt!