Chops af kamsteg med oliventapenade og olivenolie nage

Chops af kamsteg med oliventapenade og olivenolie nage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 kg.Svinekam med lange sideben
 spsk.groft salt
 
 Tapenade:
100 g.store, sorte græske
 oliven med sten
½ fedhvidløg
1 spsk.kapers
0.75 dl.olivenolie
1 spsk.fint rasp
 
 Olivenolie nage:
12 perleløg eller små skalotteløg
4 tomater, helst blommetomater
1 porre eller 3 forårsløg
1 dl.olivenolie
 salt
 peber
½ citron
 purløg
12 storesorte græske oliven med sten
 
150 g.kantareller
6 skorzonerrødder
½ citron
1-2 skalotteløg
2 spsk.olie
 persille
 
Opskrift:
Kødet:
Bestil kødet hos slagteren nogle dage i forvejen. Bed slagteren skær svinekammen ud som en lammekrone. Skær den mellem 2. og 3. ribben op til 8. og 9. ribben. Benlængden skal være ca. 10 cm.

Rids sværen i tern på 1 x 1 cm. Rids helt ned til kødet, men undgå at ridse i selve kødet.

Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Sæt bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1¼ time. Tag stegen ud af ovnen. Smør oliventapenade ned mellem sværene. Mærk om sværen er sprød. Hvis den ikke er sprød, stilles stegen i ovnen ved 225-250 grader i ca. 10 minutter. Hvis sværen er sprød, fortsættes stegningen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag kødet ud af ovnen og skær det ud med 1 ben på hvert stykke.

Oliventapenade
Fjern stenene fra olivene med en kniv. Kom oliven, hvidløg, kapers og olie i en hurtighakker eller blender. Blend det til en ensartet fin masse. Tilsæt rasp. Tapenaden er nu klar til at blive smurt mellem sværene på flæskestegen.

Olivenolie nage
Pil løgene og skær dem i kvarte. Skær nogle snit i skindet på tomaterne. Kom dem i kogende vand. Læg dem i koldt vand så snart skindet løsner sig. Fjern skind og kerner fra tomaterne. Skær tomatkødet i harlekin tern, se foto. Skær porren i tynde skrå skiver.

Varm olien let. Kom løgene i og lad dem koge ved svag varme til de er netop møre. Tilsæt porre og tomat. Smag til med salt, peber og citronsaft. Sluk for varmen og tilsæt finthakket purløg. Pynt med oliven i kvarte eller strimler.

Kantareller og skorzonerrødder Skær kantarellerne i kvarte, hvis de er store. Skræl skorzonerrødderne lige før brug, se foto og læg dem i vand med citronsaft. De bliver hurtigt mørke. Del dem i fire på langs. Skær dem derefter i 5 cm lange skrå skiver. Hak skalotteløget fint. Hak persillen.

Varm olien på en pande. Rist skorzonerrødderne til de er gyldne og næsten møre. Tilsæt kantareller og løg. Svits nogle minutter. Drys med persille. Smag til med salt og peber.

Serveres med Kartofler ristet på panden og drysset med purløg


karakterer:
Opskriften er vist 11347 gange,
og udskrevet 169 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2007-08-19 20:54:04
marineretsteg