Svinekam med lange sideben2 kg. Svinekam med lange sideben
1½
spsk.
groft salt1½ spsk. groft salt
Tapenade Tapenade
100
g.
store, sorte græske 100 g. store, sorte græske
oliven med sten oliven med sten
½
fed
hvidløg½ fed hvidløg
1
spsk.
kapers1 spsk. kapers
¾
dl.
olivenolie¾ dl. olivenolie
1
spsk.
fint rasp1 spsk. fint rasp
Olivenolie nage Olivenolie nage
12
perleløg eller små skalotteløg12 perleløg eller små skalotteløg
4
tomater, helst blommetomater4 tomater, helst blommetomater
1
porre eller 3 forårsløg1 porre eller 3 forårsløg
1
dl.
olivenolie1 dl. olivenolie
salt salt
peber peber
½
citron½ citron
purløg purløg
12
store
sorte græske oliven med sten12 store sorte græske oliven med sten
150
g.
kantareller150 g. kantareller
6
skorzonerrødder6 skorzonerrødder
½
citron½ citron
1-2
skalotteløg1-2 skalotteløg
2
spsk.
olie2 spsk. olie
persille persille
Opskrift:
Kødet:
Bestil kødet hos slagteren nogle dage i forvejen. Bed slagteren skær svinekammen ud som en lammekrone. Skær den mellem 2. og 3. ribben op til 8. og 9. ribben. Benlængden skal være ca. 10 cm.
Rids sværen i tern på 1 x 1 cm. Rids helt ned til kødet, men undgå at ridse i selve kødet.
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Sæt bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1¼ time. Tag stegen ud af ovnen. Smør oliventapenade ned mellem sværene. Mærk om sværen er sprød. Hvis den ikke er sprød, stilles stegen i ovnen ved 225-250 grader i ca. 10 minutter. Hvis sværen er sprød, fortsættes stegningen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag kødet ud af ovnen og skær det ud med 1 ben på hvert stykke.
Oliventapenade
Fjern stenene fra olivene med en kniv. Kom oliven, hvidløg, kapers og olie i en hurtighakker eller blender. Blend det til en ensartet fin masse. Tilsæt rasp. Tapenaden er nu klar til at blive smurt mellem sværene på flæskestegen.
Olivenolie nage
Pil løgene og skær dem i kvarte. Skær nogle snit i skindet på tomaterne. Kom dem i kogende vand. Læg dem i koldt vand så snart skindet løsner sig. Fjern skind og kerner fra tomaterne. Skær tomatkødet i harlekin tern, se foto. Skær porren i tynde skrå skiver.
Varm olien let. Kom løgene i og lad dem koge ved svag varme til de er netop møre. Tilsæt porre og tomat. Smag til med salt, peber og citronsaft. Sluk for varmen og tilsæt finthakket purløg. Pynt med oliven i kvarte eller strimler.
Kantareller og skorzonerrødder
Skær kantarellerne i kvarte, hvis de er store. Skræl skorzonerrødderne lige før brug, se foto og læg dem i vand med citronsaft. De bliver hurtigt mørke. Del dem i fire på langs. Skær dem derefter i 5 cm lange skrå skiver. Hak skalotteløget fint. Hak persillen.
Varm olien på en pande. Rist skorzonerrødderne til de er gyldne og næsten møre. Tilsæt kantareller og løg. Svits nogle minutter. Drys med persille. Smag til med salt og peber.
Serveres med Kartofler ristet på panden og drysset med purløg
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 10881 gange, og udskrevet 163 gange.
Kommentarer
- 2007-08-19 20:54:04 marineretsteg
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider