Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sushi-ris

Sushi-ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SushiRet : Sushi - Sushi

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sagogryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Grødris
 Sukker
 Salt
 Ris- eller vineddike
 Vand
 


Opskrift:

Køb en gang almindelige grødris fra supermarkedet - de skal være klare (hvis de er grå er de for gamle). Lad være med at anskaffe de dyre specielle sushi-ris, det er spild af penge. Beregn en kop (cirka ¾ dl.) pr. person. Hæld én kop vand i til én kop ris. Kog risene under låg til vandet er væk og lad dem stå til de er dampet af. Før risene skal bruges tilsætter du 2 spsk. sukker, lidt salt og og 1/3 ølglas sushieddike (vineddike eller anden hvid eddike kan også bruges).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (54 stemmer)

Opskriften er vist 61401 gange,
og udskrevet 722 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sidsel  -  2013-01-16 12:56:38
Brug en riskoger: det er let og vanddosering er også helt enkelt. Det koster fra ca. 100 kr. Grødris fungerer fint fordi det er samme type ris som Japanerne bruger til Sushi. I Japan er der ikke noget, der hedder "sushi-ris" - det er en vestlig opfindelse så at sige. De Japanske ris minder i sort om grødris (korte og runde). Jasmin ris deri mod er en helt anden type ris - tynde og lande og med en smag og duft af jasmin - skønne som de ellers er til Indisk mad, så tror jeg at Jasmin ris vil give nogle "eksotiske" sushi - ala sushi møder indisk køkken :-)


Nina  -  2012-01-09 20:49:13
Nu er sushi'en lavet og spist :-D jeg lavede blind test med California in side out der var rullet med det samme fyld og jeg kunne ikke smage nogen som helst forskel min ældste søn sagde at hvis han skulle sige en forskel så var det at den der var med grødrisen smagte af lidt mere.... Så for mig var den eneste forskel var at grødrisen var en lille bitte smule mindre klistret men det voldte ingen problemer overhovedet så jeg er slet ikke i tvivl om at jeg for fremtiden vil bruge grødris kogt på samme måde som er beskrevet på sushiris pakken ;-)


Nina  -  2012-01-09 15:41:23
Nu er jeg igang med at lave en portion rigtige sushi ris og en portion "sushi" ris af grødris og har bare fulgt anvisningen på de rigtige sushi ris med begge slags så nu må vi se hvor forskellige de bliver ;-) så vender jeg tilbage med mit resultat


Peter  -  2011-12-30 21:10:59
På grødris(måske kun nogle slags) står der japonica ris. Dette er netop Japanske ris - altså sushi ris. Jeg tror at grødris er precist det samme som sushi ris. Tro ikke på folk, som anbefaler langkornede ris(jasmin,basmati,...) til sushi - det er helt forkert.


  -  2010-11-13 18:41:26
Hvisvins edike koster ikke så meget, og grødris fungere rigtig fint, 15 min kogning og 10 min hvil


Anne  -  2010-09-23 23:14:16
jasminris og sushi!!?? Det lyder helt forfærdeligt. Jasminris smager da helt forkert og af alt for meget. Jeg har dog aldrig prøvet med grødris heller. Har tit tænkt på det, men nu har jeg lige fundet den perfekte måde at tilberede sushiris så hvorfor lave det om :P Det skulle da lige være pga prisen


Bertel  -  2010-08-03 18:44:19
Af økonomiske årsager bruger jeg klar lager eddike og grødris. Det fungerer fint og smager superfråderen


Joey  -  2009-04-14 11:03:41
min erfaring er at jasmin fungerer bedre... start med at opbløde dem i koldt vand i en time og så koge i 15-20 min... så bliver de rigtig gode...


  -  2009-04-01 10:43:54
Hvilken grødris skal man bruge? til risengrød bruger jeg de med kogetid 50 min..


Tobias  -  2009-03-02 17:07:23
har lavet mange gange med grødris - og det virker helt fint!


Carsten  -  2008-12-17 21:26:34
Virker grødris så ?


tommy  -  2008-12-08 18:16:45
DEt virkede helt perfekt - ingen problemer. Smagen var også fin - også er det nemmere at få fat i økologiske grødris end sushi ris.


  -  2008-10-01 11:49:21
man plejer at bruge to spsk eddike og to spsk sukker til 250 g ris, det der lyder voldsomt?? Lagereddike er fint, i øvrigt.


Nikku  -  2008-09-22 16:23:35
Grødris er ok : men mængden af vand skal være det dobbelte, dvs : 1 dl grødris + 2 dl vand.


  -  2008-06-25 19:14:37
Jeg skulle næsten tredoble mængden af vand før risende var færdige...


Ask  -  2007-10-04 09:42:54
Grødris virker fint! Grødris er ligesom sushi ris af den rundkornede type (i modsætning til jasmin ris). Husk dog at skyl dem grundigt (indtil at skyllevandet er klart).


Kaspar  -  2007-07-16 11:44:09
Grødris duer slet ikke, grundet deres smag. Man skal bruge sushi-ris eller Jasmin-ris. Ellers smager det ikke af rigtig sushi!


Jakob  -  2007-04-07 16:03:11
Grødris fungerer ganske fint, man skal bare være opmærksom på, at grødrisene ikke bliver ligeså klæbrige som "rigtige" sushi-ris. Til gengæld er de netop derfor nemmere at arbejde med.


Henning  -  0000-00-00 00:00:00
Min erfaring: Det fungerer overhovedet ikke med grødris !! - Brug "rigtige" sushi ris.


Kamilla  -  0000-00-00 00:00:00
husk at "skære" i risen med en træpalet mens den køler af


Bitten  -  0000-00-00 00:00:00
Den 1/3 ølglas sushieddike man skal bruge, hvor mange personer er det til? Det lyder jo af temmelig meget.