Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammerullesteg III

Lammerullesteg III, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
1 kg.udbenet lammebryst
 salt
 sort peber
 
 Fyldet:
2 skiverfranskbrød
4 spsk.tør hvidvin
1 løg
2 fedhvidløg
1 bdt.Persille
250 g.hakket kalve- og flæskekød
1 æg
1 tsk.tørret merian
 salt
 sort peber
3-4 spsk.raps
 
 Stegning:
75 g.smør eller margarine
¼ l.kogende vand
 
 Sauce:
1 dl.bouillon
1 topskefuld maizenamel
1 dl.creme fraiche
 
 


Opskrift:

Lad slagteren udbene kødet og banke det fladt.

Gnid kødet på indersiden med salt og peber. Læg brødskiverne i blød i vinen. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Skyl persillen, ryst den tør og hak den groft. Bland det hakkede kød godt med det udblødte franskbrød, løg, hvidløg, persille, æg og merian. Smag til med salt og peber og ælt så meget rasp i farsen, at den bliver forholdsvis fast.

Bred kødet ud på et bræt og fordel farsen jævnt over det. Rul kødet sammen om farsen og ombind det med bomuldsgarn.

Smelt fedtstoffet i en lille kasserolle. Læg rullestegen på risten over bradepanden, hæld det smeltede fedtstof over og sæt bradepanden i en 200 grader varm ovn på midterste ribbe. Rullestegen skal stege i 2 timer og i løbet af stegetiden hyppigt overhældes med dels det kogende vand, dels den saft, der samler sig i bradepanden.

Når stegen er færdig, pakkes den ind i folie og viskestykker og trækker i 5-10 minutter. Imens koges bradepanden af med bouillonen. Skyen hældes i en kasserolle og jævnes med maizenamel udrørt i lidt vand. Til sidst røres creme fraichen i, og saucen smages til.

Fjern bomuldsgarnet fra stegen og skær den i ret tykke skiver, som anrettes på et varmt fad.

Saucen serveres for sig.

Hertil passer små persilledryssede kartofler og tomatsalat.

Tips:

Det er ikke absolut nødvendigt at jævne stegeskyen. Den kan sagtens serveres som den er, hvis man foretrækker tynd skysauce.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7652 gange,
og udskrevet 146 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu