Hjemmelavet kransekagemasse

Hjemmelavet kransekagemasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KonditoriRet : Konditori - Kransekage

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

HøjtidNytår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Hjemmelavet kransekagemasse, billede 4 Hjemmelavet kransekagemasse, billede 1 Hjemmelavet kransekagemasse, billede 2 Hjemmelavet kransekagemasse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
12 gram Mandler, bitre 1 mandel vejer ca. 1 gram.

Bitre mandler er giftige og skal bruges i begrænsede mængder, men fremme smagen af mandler.
185 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
Opskrift:
Smutning af mandler
skal forgå i rigeligt, spilkogende vand, men mandlerne må ikke koge, de bliver da bløde og massen brunlig.

Kør mandlerne flere gange gennem kød maskinen. Man får en fin masse, hvis man støder den malede masse med lidt æggehvider i en gryde med træklodsen fra en bollesprøjte.

Hjemmelavet kransekagemasse fås nu ved at ælte de fintrevne mandler med sukkeret og resten af æggehviderne.

Husk:
For hjemmelavet og købt kransekagemasse gælder det, at alt, hvad der anvendes, skåle, gryder og skeer, skal være rene og absolut fedtfri - ellers ødelægges massens bageevne.

Tips:

Kransekagemassen rulles ud til pølser som så enten skæres ud til stænger eller samles i ringe og bruges til kransekagetoppe.

Bages ved 190 grader C 10-12 minutter, gerne med en ekstra plade under.





karakterer:
Opskriften er vist 173907 gange,
og udskrevet 2303 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (122 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9071 (2159 kcal)
KJ pr. Portion 9071 (2159 kcal)
Vægt ialt 513 gram
Vægt pr. Portion 513 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1768 KJ (421 kcal)
Protein 11.8 gram
Fedt 20.0 gram
Kulhydrat 51.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-07 17:43:06
da jeg lave hjemme lave kranse kagemasse, jeg bruger alminlig mandler ikke special produkter. Der er så mange jeg kan ikke købe her i GL indtil nu

  -   2014-12-31 11:25:40
Min mandelmasse er blevet meget våd... Jeg ved ikke om det vil gavne eller forværre, men jeg ser mig nødsaget til at få den tilbage på rette spor med maizena eller kartoffelmel.

  -   2011-12-29 13:26:45
Mig bekendt er der ikke æggehvide i ren rå marcipan?

  -   2011-12-27 19:17:08
men er denne opskrift så ikke "bare" til marcipan ? Marcipan er jo bare mandler, sukker og æggehvide.

  -   2011-10-23 12:54:30
Marcipan laves på mandler, så her laver du selv marcipanen

  -   2011-10-21 20:17:24
skal der ikke marcipan i kransekage ?

  -   2010-10-13 12:32:06
kan man fryse kranse kagemasse når det ikke er bagt

  -   2009-10-02 16:29:27
Det er meget vigtigt at man ikke spiser de bitre mandler før de er blevet skoldet, de indeholder nemlig cyanid. Du dør ikke af at spise én, men en håndfuld skulle du nok få det dårligt af. Skoldningen neutraliserer giften. Det lærte jeg på konditorskolen i Ringsted. PS. En bollesprøjte er en slags "sprøjte". En lang metal cylender med et hul i bunden formet som en melbolle til suppe. Der hører en lang træklods til, som man bruger til at presse bolledejen ud med. Man putter dejen i cylenderen og putter træklodsen oven i, så sætter man den på maven (det er nok en god ide at have et forklæde på) spænder mavemusklerne og trækker cylenderen ind mod dig, så dejen bliver klemt ud. Med en kniv i den anden hånd skærer man den udpressede dej af i passene klumper og lader dem falde ned i en gryde med suppe hvor man koger dem i.

  -   2008-11-22 14:58:35
Til Maja Ved du hvordan man bruger en "morter", det her er det sanne du skal bare bruge træ-håndtaget fra en bollesprøjte, hvis du ikke ved hvad det er så spørg evt din mor eller en anden.

  -   2008-02-24 14:51:08
Man kan købe bitre mandler via Camailla Plums netbutik Fuglebjerggaard.

  -   2007-12-10 11:22:44
Brug foodprocessoren til at hakke mandlerne i (ca. 1-2 minn.). Skrab evt. ned fra siderne et par gange. Du får den fineste masse man kan tænke sig. - Også prima, hvis man vil lave sin egen marcipankonfekt.

  -   2006-12-30 11:24:21
hvad betyder støder den malede masse med ... med trækloden fra en bollesprøjte

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har en opskrift, hvor der er ½ mandler og ½ sukker. Jeg synes den er meget sød og har prøvet at reducere skukkeret, så blev kagerne helt flade - er jeres opskrift gennemprøvet?

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan du ikke skaffe bitre mandler er det så lille del af opskriften at de sagtens kan undværes

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvorfor har I en opskrift med bitre mandler, når de ikke kan skaffes i DK?